Hocam yok, Ubuntu desktop denedim, Mint denedim, Fedora denedim hepsi sıkıntılarla dolu. Arch'a hiç girmedim çünkü o uğraşın karşılığında alacağım bir ekstra yok, ikisinde de aynı desktop yöneticileri var yine bir sorun yaşadığında çözmek sana kalıyor ve taklaya geliyorsun. Özellikle bendeki 4090 da ve forumlara baktığımda gördüğüme göre çok sorun var ve bunların çözümü yok. Sürekli oluşan "artifact"lere alışman lazım mesela.
Arch + NVIDIA kullanan kişiye mi stabil değil iddiası atıyorsun? NVIDIA kartımla rahatlıkla oyun da oynuyorum, CUDA araçlarını da kullanıyorum, video da izliyorum.
Arch ne kadar stabil olmamasına rağmen Windows'tan daha az mavi ekran (çökme) aldım. Debian kullanan bir kişi donanımsal hata olmadıktan sonra pek sorun yaşamaz.
Mavi ekran almak stabilite için çok da önemli bir değer değil artık. Şu anki bilgisayarımda çok az mavi ekran yedim ve onlarda 7800X3D'nin problemleriydi. İşletim sistemi olarak her güncellemede acaba internetim mi gidecek yoksa ses mi gidecek diye tırsarak Update yapıyordum, NVIDIA driverlarının patlaması da son radde oldu. Belki sizin nvidia kartınızsa sorunsuz çalışıyor olabilir ancak 4090'da hangi distro'yu kullanırsanız kullanın problemlerden uzak kalmanız imkansız.
İşletim sistemi olarak her güncellemede acaba internetim mi gidecek yoksa ses mi gidecek diye tırsarak Update yapıyordum, NVIDIA driverlarının patlaması da son radde oldu. Belki sizin nvidia kartınızsa sorunsuz çalışıyor olabilir ancak 4090'da hangi distro'yu kullanırsanız kullanın problemlerden uzak kalmanız imkansız.
Talihsizlik olmuş o zaman sizin adınıza. Nvidia sürücüleri benim için (RTX 4060) iyi çalışıyor, umarım yakın zamanda sizin cihazlarınızdaki problemlerin çözüldüğü bir güncelleme alabilirsiniz.
Her ikisinde de farklı sorunlar oluyor, Wayland X11'den daha iyi çalışıyor ama yine de Windows'a yaklaşamıyor. İnternetten araştırdığım kadarıyla eğer sorunsuz bir şekilde PC kullanmak istiyorsam tiling Windows Manager kullanmasını öneriyorlar.
Talihsizlik olmuş o zaman sizin adınıza. Nvidia sürücüleri benim için (RTX 4060) iyi çalışıyor, umarım yakın zamanda sizin cihazlarınızdaki problemlerin çözüldüğü bir güncelleme alabilirsiniz.
O birazcık modların problemi hocam. Windows sürümünü çalıştırabiliyorsanız modları o şekil çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Her oyun DST gibi çapraz platform lua mod yapısına sahip değil maalesef.
Aslında bazı protokoller var ancak ya taslak düzeyinde ya da Hyprland/Sway/KDE üçlüsü dışında uygulayan yok. Dolayısıyla geliştiriciler de bu API'lerden uzak durmaya çalışıyor.
O birazcık modların problemi hocam. Windows sürümünü çalıştırabiliyorsanız modları o şekil çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Her oyun DST gibi çapraz platform Lua mod yapısına sahip değil maalesef.
Hocam Witcher 3'ü modlu oynayan birisiyim. Bu sebeple bu desteğin olmaması benim açımdan üzücü. Mesela Memory Leak Fix veya Real Stars at Night gibim optimizasyon ve oyuna eğlence katan modları kuruyorum. Bu sayede daha iyi bir deneyim yaşayabiliyorum. Ancak olmamasından dolayı benim için eksi alıyor.