Rehber Linux performans testleri, batarya performansı ve güç kontrolü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sensei
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    batarya linux
@Sensei, Debian eski bir çekirdek ve eski paketler kullanıyor. Unstable sürümüne geçerek özellikle Mesa kanadında gelen Intel GPU iyileştirmelerini alabilirsin. İstiyorsan daha fazla performans sıkmanı sağlarız.

Bu nispeten doğrudur. Linux çekirdeğinin generic yani kernel.org'dan çektiğiniz hiçbir ek modifiye görmemiş sürümü sunucu içindir. Throughput yani "saniye başına performans" için iyileştirilmiştir, gecikme yüksektir. Ha yeni güncellemelerde performans arttıran çok şey var, kendi bilgisayarımda en ideal koşulda ağır çekirdek modifiyeleri ile çok fazla fark açabiliyorum ama çok fazla modifiye ve iyileştirme gerekiyor.

Gerek yok hocam, Windows kanadına dönüşü düşünüyorum. Linux’u React Native kodları derlemek ve Gazebo kullanmak için denemek istedim ancak sanal makine laptoplar için çok daha iyi bir tercih olur gibi.

Gerek yok hocam, Windows kanadına dönüşü düşünüyorum. Linux’u React Native kodları derlemek ve Gazebo kullanmak için denemek istedim ancak sanal makine laptoplar için çok daha iyi bir tercih olur gibi.
WSL deneyin hocam sanal makine ile boğuşacağınıza. Çok çok tatlı bir araç.

Basit olarak konteynır içinde istediğiniz dağıtımı çalıştırıyor. Kullanmadığınızda kaynak tüketimi sıfır kullandığınızda ise neredeyse hiç fazlalık servis olmadığı için yine çok az.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…