Linux stabil mi?

RockyHighway79

Üstün
Windows ile Linux'u karşılaştırdığımızda, sistem güncellemesi yaptıktan sonra hangi işletim sisteminde sistemi bozacak hatalarla karşılaşmak daha mümkün? Linux'ta bir güncelleme sonrasında sistemin kararlılığı bozulabilir mi? Atıyorum, bazı sistem dosyaları bozulmaya başlayabilir mi? Bazı dosyalar açılmamaya başlayabilir mi? Averaj kullanıcı olarak, Linux'u sıkıntısız kullanmak için yapmam gereken temel şeyler neler?

Averaj kullanici olarak Linux'tan sorunsuz bir deneyim elde edemezsin kullanmayi bilmen ayrica Linux'un mantigini kavraman gerekiyor. Yoksa o bozuk bu bozuk diye gezersin.

Ellememek. Sistem dosyalarini kurcalarsan bozulur, terminalde cok copy paste komut kullanirsan bozulur.

Stabilite ise dagitimina gore, bir tarafta Debian var serverlerin guvendigi, bir tarafta da nerdlerimizin sevdigi Arch var kullananin dahi guvenmedigi

Ubuntu, Debian ya da Debian testing tabanli herhangi bir distro gerekli stabiliteyi saglayacaktir. Senin bir sey yapmana gerek yok sadece sistem dosyalarini kurcalama ve Arch tabanli, bleeding edge ya da rolling release guncelleme dongusune sahip dagitimlar kullanma.

Son düzenleyen: Moderatör:
Averaj kullanici olarak Linux'tan sorunsuz bir deneyim elde edemezsin kullanmayi bilmen ayrica Linux'un mantigini kavraman gerekiyor. Yoksa o bozuk bu bozuk diye gezersin.
BIlmediginiz seye stabil degil/bozuk deme aliskanligina da sahipseniz, hocam fazlasiyla hakli. Biraz ortama alismaniz lazim.

@MasterSlenderTR, Windows 11 24H2 de hala biraz sorun var. Windows 10 ise 21H2 sürümü daha kararlı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Linux'taki snapshot olayı, sistemin bozulması durumunda hayat kurtarır mı hocam?

İfadeler: 29
Ubuntu, debian ya da debian testing tabanli herhangi bir distro gerekli stabiliteyi saglayacaktir.
Valla millet sevmiyor ama ben şahsen Pardus'u seviyorum. 0 sıkıntı yaşadım şahsen. İçi doldurulmuş Debian oluşunu seviyorum. Ayrıca arayüzü de kötü değil. Modern geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…