Linux üstüne Windows kurma sonrası Linux'taki dosyalar nasıl geri getirilebilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan perahi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 146
  • Etiketler Etiketler
    linux nasıl

perahi

Başarılı
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımda Linux yüklüydü, bu Linux'un içerisinde 20GB kadar dosyam vardı, bu dosyaları flash belleğime attım diye hatırlıyordum ama atmamışım, bilgisayarımdaki Linux'u silip üzerine Windows 10 kurdum, şimdi dosya kurtarma programlarıyla bu dosyaları kurtarmaya çalışıyorum ama dosya kurtarma programları sadece Windows kısmını görüp oradaki dosyaları kurtarıyorlar disk drill, R-Studio ile denedim bunlarda böyle bir sonuç aldım, Linux'taki dosyalarımı nasıl kurtarırım? Teşekkür eder, iyi günler dilerim.

Hocam SSD'lerde dosya kurtarma pek mümkün olmuyor. Bu sevdadan vazgeçin derim.

Linux ve Windows farklı dosya sistemleri kullanıyor. Kurtarma programının örneğin EXT4 gibi Linux dosya sistemlerini de desteklemesi lazım.

Eğer verilerin çok önemliyse bu haliyle fazla kullanmadan imajını alıp bir yere yedekle. Daha sonra aldığın imaj üzerindenden çeşitli yöntemler deneyebilirsin. Kullandıkça üzerine yazıldığı için kurtarma o kadar zorlaşacaktır. R-Studio ext4 ve ntfs dönüşümündeki tabloları yakalayabilir ama eğer ext4 üzerindeki verinin olduğu alana yeniden veri yazılmışsa bunu geri getirmek oldukça zordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…