Linux'a geçilir mi?

Burda ciddi bir sorun çıkarabilecek bir tek Adobe programları var sanırım. Onun için de üç seçenek var sanırım.

Ya Adobe programlarını komple terk edip komple Linux'a geçiceksiniz. Ve Alternatif (Gimp, Davinci gibi) uygulamaları kullanacaksınız.

Ya Dual Boot kurup her iki işletim sistemini de kullanacaksınız.

Ya da hiç uğraşmak istemiyorsanız girmeyeceksiniz.

Linux, yeni bir kullanıcı için sadece biraz "kaotik" görülebiliyor. Terminaller, oyun desteği, kodlar, yepyeni bir dünya falan derken insanın gözünde büyüyebiliyor işler. Oysaki bence Linux'un istediği sadece birazcık emek. Biraz ayar çekince, biraz kaynakları okudukça ve sürekli Linux kullanımıyla ilgili yeni bir şeyler öğrendikçe gerçekten keyif verebiliyor. (Ki aslında benzer işlemler Windows'ta da var.)

Keyfi olarak geçmenizi tavsiye etmiyorum. Kullandığınız uygulamalar Linux tarafında çok sakat uygulamalar. Olmadı ayrı SSD alıp Dual boot yapabilirsiniz. Ama ana işletim sistemi olarak asla tavsiye etmem.

Dual-boot yap bence. Adobe uygulamaları Linux'da çalışmıyor.

Bende o şekilde düşündüm açıkçası. Dual boot ile kullanmak daha mantıklı gibi gözüküyor. Windows ile diğer işlerimi halledeceğim ama ana kullanım olarak Linux kullanırım diye düşünüyorum. Peki hangi dağıtımı önerirsiniz? Arch çok ilgimi çekiyor nedense, MacOS'a benzeyen ve stabil bir dağıtım arıyorum.

Dual boot olayını düşünüyorum işlemlerimi Windows'ta diğer geri kalanını Linux'ta yapacağım.

Dual-boot yap bence. Adobe uygulamaları Linux'da çalışmıyor.

Dual-boot yaptığımda Windows'ta kurulu olan sürücüleri tekrardan kurmam gerekiyor değil mi? Galiba dual boot yapacağım.

Dual boot olarak kullanmanızı tavsiye ederim.
Arch + Windows 11 hem ihtiyaçlarınızı karşılar hem de Linux'a geçişinizi hızlı ve daha kolay hale getirir.

Arch çok ilgimi çekiyor ama zor ve karmaşık geleceğini düşündüğüm için beni çok korkutuyor.

Ek olarak iki soru daha sormak istiyorum Windows'ta kurduğum bütün sürücüler güncellemeleri tekrar sıfırdan Linux için de kuracağım değil mi? Dual boot olduğunda birleşme gibi bir durum olmuyor galiba. Diğer sorum ise depolama olarak sadece bir tane 512 GB SSD'im var, dual boot yaptığımda karışma gibi bir durum olmaz değil mi sadece diski ikiye böleceğim?

Son düzenleme:

Evet tekrar kuracaksınız ama eskisi kadar zahmetli olmayacak.
Hatta çoğu distroda temel sürücüler zaten kurulu geliyor.
Arch kitlesi geniş ve güncel bir distro olduğu için ve Linux deneyimini en öz şekilde deneyimleyebileceğiniz için tavsiye ettim.
Distro tamamen zevk meselesi, ve unutmamak lazım ki hepsi özünde aynı şey.
Ve yine unutmamak lazım ki renkler ve zevkler tartışılamaz.

Bende bi' tane Thinkpad E14 var sadece Linux kullanmak için almıştım ve Fedora Workstation kurdum maalesef profesyonel işlerde Linux kullanmak çok mantıklı değil ancak gündelik hayatta Linux kullanmak gerçekten çok keyifli. Tavsiye ederim.

Bu videoyu izlemeni öneririm;

Oynadığın oyunları açıyor bildiğim kadarıyla ama o programların çoğu yok. Eğer ciddi manada kullanmıyorsan o programları, Linux'a göz atabilirsin.

Ben de bir ara Adobe, Ofis için geçmiyordum ama hiç yüzüne bile bakmıyordum aslında o programların.

Aklımda o kadar fazla dağıtım var ki karar veremiyorum. Herhangi çıkacak bir sorunda da kime başvuracağımı bilmiyorum çok bilgisiz ve yalnız gibi hissettim şu an.

Programlar için Windows, diğer kullanımlar için Linux düşünüyorum dual boot ile. İşimi halledip Linux'a geçerim.

Geçebilirsin de vakit harcamayı göze alman lazım. Ben 5 senedir kullanıyorum neredeyse bazen beni bile yoruyor bazı şeyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…