Linux'a geçilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Antibiyotik
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 38
  • Görüntüleme Görüntüleme 914
  • Etiketler Etiketler
    linux

Antibiyotik

Uzman
Merhaba Linux'a geçilir mi? Sorularımı soracağım, cevaplayanlara şimdiden teşekkürler.
  1. Öncelikle Windows 11 kullanıcısıyım ve tüm oyunlar Steam veya Epic Games gibi platformlardan oynuyorum. Linux'ta da Steam'den istediğim oyunu oynayabilir miyim?
  2. Sistemime göre en iyi Linux hangisidir? Windows 11 rahat kaldırıyor. (Vega 7 5500U 8 GB RAM)

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyununa göre değişir. Epic Games'teki oyunları da oynarsınız. Ama dediğim gibi protondb.com 'den bakmak lazım.

Tamam da ne gerek var? Bunu Linux'culara anlatamıyorum vallaha.

Oyun oynayan adamın işi Windows'tur. Bu kadar basit ve net. Zorlamayın.

Linux'un direkt çekirdeğini kullanacak değil ya Bırakın insanlar denesin, beğenmezse geri Windows'a döner zaten, SSD'si patlamıyor.
Üstelik oyun oynayan adamın işi Windows'tur falan gibi bir şey yok. Boş zamanınız sadece iki dakika değilse bir Coffe veya Wine ile iki dakikada kullanabilirsiniz Windows uyumlu oyunları, en kötü Steam'den Proton kullanırsınız ki bu daha rahat olur.

Öncelikle Windows 11 kullanıcısıyım ve tüm oyunlar Steam veya Epic Games gibi platformlardan oynuyorum. Linux'ta da Steam'den istediğim oyunu oynayabilir miyim?

Bazı anti-cheat yazılımlı oyunlar dışında hemen hemen her oyunu Proton ile rahatça oynayabilirsiniz. Hatta Proton ile sadece Windows'a uyumlu olan oyunlarda bile Windows'tan daha hızlı çalışma ihtimali var.

Sistemime göre en iyi Linux hangisidir? Windows 11 rahat kaldırıyor. (Vega 7 5500U 8 GB RAM)

Distro değil de Kernel'e göre FPS farkı oluyor daha çok. Örneğin EndeavourOS ile Zen Kernel kullanırsanız daha çok FPS alabilirsiniz bir ihtimal.
Önerebileceğim distro büyük ihtimal EndeavourOS ile Fedora olur. Fedora ile başlayabilirsiniz.

Arkadaş başka bir oyun denemek istediğinde sıkıntı çekecek. YIllarca Epic Games oyunları ile idare edemez sonuçta.

Hocam SSD patlamıyor, niye bu kadar çekingensiniz bir şey kurmakta? Bir şey kullanmak ister de Wine veya Coffe ile açamazsa gider Dual boot yapar arkadaş, çok abartıyorsunuz durumu.

Dual boot başka olay neden olmasın? Ancak bana göre bir uygulama açmak için başka bir uygulamayı kullanmak zorunda kalmak ek bir uğraştır ben bunu istemiyorum ki bunu isteyip istememek konu sahibine kalmış yoksa her şeyin bir alternatifi de vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…