Linux'a geçilir mi?

Sadece_Emir

Uzman
Yer
Adana
Windows kullanıyorum. Valorant ve CS oynuyorum aktif olarak. Eskiden bilgisayarım kötü olduğu için Linux (Zorin, Mint ve Pardus; 3'ünden biriydi) kullanıyordum. Şimdiki bilgisayarım çok iyi fakat Linux'a bir özlem de duymuyor değilim. Geçilir mi? Windows uygulamalarında sorun yaşar mıyım ve D diskimi de görebilir miyim? Bir de hangi dağıtımı tavsiye edersiniz? Orta zorlukta bir şeyler olsun. Teşekkürler şimdiden.

Her uygulamanın bir alternatifi var. Ama Valorant, LoL gibi oyunları oynayamazsın kısacası Vanguard gibi bazı anticheatleri kullanan oyunları oynayamazsın. (Online kısmında). CS FACEIT oynuyorsan FACEIT de giremezsin, normal CS oynayabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:

Mevcut PC'nin driver uyumluluğu, oynadığın oyunların uyumluluğu, kullandığın programların olup olmadığı (ya da alternatifi var mı ona bakmak). Hepsi senin için uygunsa Linux'a geçmenizde bir sıkıntı olmaz. Kesinlikle CachyOS kurun, hazır performans ayarları çok işe yarıyor. D diski mevzusuna gelecek olursak, D diski eğer NTFS formatındaysa NTFS-3G (galiba ismi böyleydi) paketini kurup ufak bir config ayarı ile hem Windows'da hem de Linux'ta D diskini okuyup yazabilirsiniz. Yapay zekaya sorarsanız adım adım yaptıracaktır.

Hocam merak ediyorsanız dual boot olarak da kullanbilirsiniz bir diskten birwz açın öyle yapın.

CachyOS KDE Plasma öneririm ben kullanıyorum menunum.

Hocam merak ediyorsanız Dual boot olarak da kullanbilirsiniz bir diskten birwz açın öyle yapın.

CachyOS KDE Plasma öneririm ben kullanıyorum menunum.

Peki sizce dualboot ne kadar mantıklı? (Acer Predator PHN16-71)

LoL için Linux dağıtımı desteği var diye gördüm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…