Her şeyden önce zaten LoL, Apex ve Valorant gibi online oyunlar oynuyorsanız ve bunlardan vazgeçmek istemiyorsanız tek çare dualboot. He bu oyunlara bağımlıysanız ve bırakmak istiyorsanız Linux'a geçmek mantıklı bir fikir.
Hangi dağıtımı kullandığını bilmemekle beraber Mint veya Fedora gibi daha iyi "desteğe" sahip ve diğer dağıtımlara kıyasla daha az uğraştıran dağıtımlar kullanmanı önerebilirim. Bu sayede daha az sorunla karşılaşabilirsin.
Ama bu dağıtımları kullanman şart değil tabii. Kendine uygun bir dağıtım bulmalısın. Distrowatch sitesi üzerinden yeni dağıtımlar keşfedebilirsin.
Dualboot kullandığım için bu soruya cevap veremiyeceğim. Kullandığım uygulamalar ve oynadığım çoğu oyun Linux'ta çalışmadığı için kalıcı olarak Linuxa geçmem şu an pek mümkün değil. Sende Dualboot kullanmayı düşünebilirsin.
Oynadığın online oyunları bırakırsan geri dönüş ihtiyacı hissetmezsin. Linux'a alıştıktan sonra kullandığın bazı uygulamalar ve oyunlar Windows ve/veya MacOS'a özel değilse zaten geri dönüş ihtiyacı hissetmezsin.
Birde bana kalırsa Linux'a kalmaktan ziyade geçmek daha zor hocam.
Yani her şey irade meselesi hocam. İlla Linux kullanıcam diyorsanız zorlamanız lazım biraz kendinizi. Dediğim gibi kendinize uygun güzel bir dağıtım bulursanız işiniz daha kolay olur. Linux'ta yüzlerce dağıtım var. İlla birisi hoşunuza gider, "ben bunu kullanıcam!" dersiniz.