Bir kısım 1TB EXT4 olacak, diğeri 1TB NTFS olacak. EXT4 olan kısım Linux'a mount edilecek. Diğeri Windows'ta kullanılacak. Böyle kullanabilir miyim? Sorun çıkar mı?
Cikartmaz, yani cikartmasi icin aklima sebep gelemedi.Bir kısım 1TB EXT4 olacak, diğeri 1TB NTFS olacak. EXT4 olan kısım Linux'a mount edilecek. Diğeri Windows'ta kullanılacak. Böyle kullanabilir miyim? Sorun çıkar mı?
Şu an disk tamamen 2TB EXT4.NTFS kısım Windows'ta görünür diye tahmin ediyorum. Önce Windows'ta 1 TB alan ayırın sonra Linux'ta EXT4 alanı ayırın. Öyle kullanırsınız.
Teşekkürler.Cikartmaz, yani cikartmasi icin aklima sebep gelemedi.
Diski Gparted ile ikiye bolersin olur biter. Iki formatin da formatlamasini yapoabiliyor zaten.
Gpartedi acip bolumu kucultun, kalan alani da NTFS yapin.
Bu zaten depolama için kullanılan bir disk. Hiç bir işletim sistemi yok. Şu an 2TB'nin hepsi EXT4. Eğer yetersiz gelirse belki 1TB olarak bölebilirim.Gparted ile yapabilirsin fakat Windows kurulumundan sonra Grub üzerine Windowsu ekleme yapmak zorunda kalabilirsin
Hepsi EXT4 ise disk küçültme işlemini yapmana izin verir mi emin değilim. Hiçbir işletim sistemi yoksa Diski komple silip 1TB EXT4 şeklinde ayır diğer 1TB lık bölüme istersen hiç dokunma Windows kuracağında NTFS olarak biçimlendirirsin.Bu zaten depolama için kullanılan bir disk. Hiç bir işletim sistemi yok. Şu an 2TB'nin hepsi EXT4. Eğer yetersiz gelirse belki 1TB olarak bölebilirim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.