Cengiz

Uzman
Herkese selam. Linux üzerinden CS 2 oynuyorum fakat her gün gireceğim zaman 1.5-2 GB'lık shader pre-caching Update yapıyor sürekli. Sürekli bunu mu bekleyeceğim ben? Bir çözümü var mı? Steam'in içindeki shader pre-caching ayarları da açık bu arada.

Cache dosyaları bozulmuş olduğu için her girdiğinizde günceleme yapıyor olabilir mi ayrıca hangi proton sürümünü kullanıyorsunuz proton experimental sürümü ise değiştirip sabit bir proton sürümü kullanabilirsin.

Biraz daha araştırdım bu komut shader ön belek verilerinin tutulduğu yeri siliyor ve yine bildiğim kadarı ile shader ön belekleri steam açılınca tekrar derleniyor.

Ama yinede bunlar benim bildiklerim biraz araştırsanız iyi olur.

rm -rf ~/.local/share/Steam/steamapps/shadercache/*

@xlibre, hocam Proton ile açmıyorum düz yani native olarak açıyorum. Oyunu Vulkan ile oynatıyor böyle olunca. İlk yüklediğim zamanlar denemiştim Proton'u ya oyun hiç açılmıyordu ya da düşük FPS veriyordu.

@xlibre, hocam Proton ile açmıyorum düz yani native olarak açıyorum. Oyunu Vulkan ile oynatıyor böyle olunca. İlk yüklediğim zamanlar denemiştim Proton'u ya oyun hiç açılmıyordu ya da düşük FPS
İsterseniz dedigim komutu deneyebilirsiniz belki işe yarar

@xlibre, hocam Proton ile açmıyorum düz yani native olarak açıyorum. Oyunu Vulkan ile oynatıyor böyle olunca. İlk yüklediğim zamanlar denemiştim Proton'u ya oyun hiç açılmıyordu ya da düşük FPS veriyordu.
Protondb de sizinle aynı sistemi kullanan kişilerin kullandigi proton sürümünü deneyebilirsiniz