Çözüldü Linux'ta gözükmeyen diskin bozuk olup olmadığı nasıl kontrol edilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

4775

Uzman
Elime Acer Aspire E1-531 bir bilgisayar geçti. BIOS'ta HDD gözüküyor lakin, Mint'te terminal acıp fdisk -l yazınca gözükmüyor. Açılırken errno -16 hatası veriyor. Diskin sağlam olup olmadığını görebilmemizin yolu var mı?

Çözüm
Bağlantıları düzgün mü? Ona rağmen böyle ise büyük ihtimal öldü.
KDE disk programı, GNOME Disklere bakın?

Sistemi kurarken gözükmemekte. Hem cihazı herhangi bir ağa bağlayamam çünkü internetim biraz kısıtlı. Az önce Windows ile de denedim o da görmüyor. Biraz kurcalayınca diski okuyabiliyor Windows ama Mint gibi kurulum ekranında çıkmamakta. Diskpart a girebilsem sistemi kurtarabilirim gibi. Tek sorun 0 MB olarak görmesi.

Bağlantıları düzgün mü? Ona rağmen böyle ise büyük ihtimal öldü.

Çözüm
Gparted ile gözükmüyor mu?

@AMG GOAT, bana sistem sürekli kapanıp açılıyor diye getirdiler. Sistem olduğu yerde calışırken HDD'den çizilme sesleri geliyor. Dediğiniz gibi ölmüş olabilir. Tek sorun sahibine ne diyeceğim olur. Biraz aksi bilgisayarlardan anlamayan biri olduğundan HDD bozuk desem o ne diyecek biri maalesef.

GParted ile gözükmüyor mu?

Gözükmüyor hocam. Gözükse halledebilirdim. İşim saçma kısmı ne BIOS'a giriyor ne de boot menüye. Şu an sistem takılmış durumda.

Gözükmüyor hocam. Gözükse halledebilirdim. İşim saçma kısmı ne BIOS'a giriyor ne de boot menüye. Şu an sistem takılmış durumda.
BIOS için her F tuşu denedin mi?
Başka Disk Programları ile dene.

Hiçbiri görmüyorsa büyük ihtimalle ölmüştür.

@8338, bu bilgisayar ile uğraşmaya yedi buçukta başladım. Saat şu an dokuz buçuk. Ne var ise denedim kısacası. Bir de ilginç olan ise bu bilgisayarı veren adam bana daha önceden başka bir bilgisayar getirmişti. Ve yine aynı şekilde disk görünmüyordu. Onun farkı BIOS'ta da gözükmüyordu.

Saatler geçse bile Bilgisayar ile uğraşması zevkli oluyor.
Bu arada Kurulum ekranında Shift+F10 ile komut istemi açılıyordu istiyorsan Diskpart'a öyle girebilirsin.

@8338, yanlış anlama hocam yan forumdaki 60-70 çözümüm Windows ile ilgili, bende denedim ama sorun şu ki yazdıktan sonra sistem donuyor. Sistem tepki vermiyor.

Normalde eski sistemler ile uğraşmayı severim ama bir seviyesi olmalı. Bu son 4 aydır ilçedeki bilgisayarları elden geçirdim. Bir vakit kömür madenine de gelip gelemeyeceğimi sordular. Gelirim dediğimde sana haber ederiz dediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…