Linux'ta kablosuz kulaklığın bağlantısı sürekli kopuyor

Linux firmware paketinin sürümünü düşürmeyi denedim.
Pulseaudio sürümünü düşürmeyi denedim.
Bluez sürümünü düşürmeyi denedim hiçbiri olmadı.
Distro: Gentoo

[CODE title="Journalctl"]bluetoothd[636]: src/profile.c:ext_io_disconnected() Unable to get io data for Hands-Free Voice gateway: getpeername: Transport endpoint is not connected (107)[/CODE]

Experimental use flagı aktif zaten. Şimdi NetworkManager'ı -bluetooth use flagı ile compile ettim böyle bi test edicem.

-O3 değil -O2 kullanıyorum.

Eskiden böyle bir sorun olmuyordu nedense. Kafasına göre oluyor yani.
O zaman journalctl -f çıktılarına bak. Anlık olarak sistemde olan olayların detaylı çıktısını sağlar. OpenRC'deki karşılığını bilmiyorum, hatta OpenRC'de bir loglama mekanizması var mı onu bile bilmiyorum. Belki bir şeyler yakalarsın.

Systemd kullanıyorum zaten. Journalctl çıktılarına baktım ancak kayda değer sadece ilk attığım logu bulabildim.

Gene baktım tam bağlantı kesildiği an bu mesajı veriyor işte başka error yok:
Jun 11 21:59:13 gentoo bluetoothd[717]: src/profile.c:ext_io_disconnected() Unable to get io data for Hands-Free Voice gateway: getpeername: Transport endpoint is not connected (107)

@gen2

Son düzenleme:
Arch forumlarinda bir arkadaş buna benzer buglu surucu kaynakli sorunu linux-firmware paketini downgrade ederek cozmus. Belki sen de ayni mantigi Gentoo uzerinde deneyebilirsin. Bu arada Bluetooth chipsetin hangisi?

Arch forumlarinda bir arkadaş buna benzer buglu surucu kaynakli sorunu linux-firmware paketini downgrade ederek cozmus. Belki sen de ayni mantigi Gentoo uzerinde deneyebilirsin. Bu arada Bluetooth chipsetin hangisi?
2020'ye ait bir ebuild bulabilirse tabii. Benim gördüğüm ve dolayısıyla da sizin de görmüş olmanız muhtemel konularda 2020 sürümlerinden bahsediliyor. Gentoo, birden fazla sürümü aynı anda barındırabilecek bir yapıya sahip olsa da eski paketleri hemen siliyor. En eskisi geçen ayınkisi;

Bash:
cruslan@gentoo ~ $ equery keywords linux-firmware
Keywords for sys-kernel/linux-firmware:
            |                               |   u   | 
            | a   a     p s     l r   a     |   n   | 
            | m   r h   p p   i o i s l m m | e u s | r
            | d a m p p c a x a o s 3 p 6 i | a s l | e
            | 6 r 6 p p 6 r 8 6 n c 9 h 8 p | p e o | p
            | 4 m 4 a c 4 c 6 4 g v 0 a k s | i d t | o
------------+-------------------------------+-------+-------
   20240312 | + + + + + + + + ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ | 8 # 0 | gentoo
   20240410 | + + + + + + + + ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ | 8 #   | gentoo
[I]20240513 | + + + + + + + + ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ | 8 o   | gentoo
   99999999 | o o o o o o o o o o o o o o o | 8 o   | gentoo

İfadeler: 001
Valla hocam bütün linux-firmware sürümlerini denedim. Bluetooth adaptoru olarak da şunu kullanıyorum:

Abi keşke UB500 alsaydınız. O daha güncel. O belki sorun çıkartmazdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…