Linux'ta programları "Yönetici olarak çalıştır" seçeneği var mı?

Hocam oyunu teknik olarak yönetici modunda açtığı FPS ile aynı FPS'i vermekte. Tabii bazı oyunlarda çok kötü çalışıyor.

Wine uygulamaları, oluşturulmuş wineprefix bölümünde administraktör olarak çalışır ama sudo değil bu.
Hocam peki Proton oyunlarını nasıl yapacağım.

Ekleme olarak arkadaşlar oyunlarda çoğu ayarı denedim ve en iyisinin "Yönetici olarak çalıştır" ayarı ile olduğunu fark ettim. Örneğin, bu ayarı Elden Ring'de yaptığımda ortalama FPS'im 8FPS kadar arttı.

Bir şey yapma, o kendi wineprefix alanı içinde administaraktor zaten.
Hocam o zaman Gears 5'in mesela Windows 11 24H2 ve Windows 10 Home Admin yetkisi ile aynı FPS'i vermesi lazım.

Hocam ben CachyOS kullanıyorum.

O bir bug'dı düzeltildi. Windows'a özgü bir şey. Belki Windows 10 için de düzeltirler bunu.
Windows 10'da Admin yetkisi ile açtığımda oyun Windows 11 ile aynı FPS alıyor isterseniz teste Windows 11 24H2 sürümünüde koyabilirim.

İfadeler: 29
Hocam oyunu teknik olarak yönetici modunda açtığı FPS ile aynı FPS'i vermekte. Tabii bazı oyunlarda çok kötü çalışıyor.
Bahsettiğiniz şey son nesil Ryzen işlemcilerde vaat edilen FPS alınamadığı için AMD'nin sunduğu çözüm olmasın? O çözüm Windows 11 23H2 benchmarkları için geçerliydi, 24H2'de değil ve eskide kaldı, şu an en güncel 23H2 ve 24H2'den böyle yöntemlere başvurmadan işlemcinin verebildiği performansı alabiliyorsunuz. Bu durum hali hazırda sadece Windows'a özel bir problem olduğu için Linux'ta oyunu sudo ile çalıştırmanız faydanıza olmaz aksine güvenlik riski oluşturuyorsunuz.

Hocam Witcher 3 gibi büyük çaplı oyunların sorun oluştaracağını düşünmüyorum.

Zaten butun wine oyunlari yonetici haklariyla calisiyor Linux'ta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…