Kayraa Başarılı Katılım 17 Temmuz 2024 Mesajlar 1.089 Çözümler 7 Beğeniler 690 10 Kasım 2024 #1 Merhabalar, SSD'mi tamamen silmek istiyorum, hiçbir şey kalmasın içinde.
Çözüm Recep Baltaş 10 Kasım 2024 Linux altında SSD'deki verileri silmek için aşağıdaki komutu kullanabilirsin: blkdiscard -v -f /dev/nvme0n1 (veya /dev/sdX) Bu işlem verilerinizin geri getirilmesine dair gerçekçi bir olasılık olmaksızın, etkili bir şekilde yok olmasına neden olur. Eğer paranoyak iseniz önce bu komutu: cat /dev/urandom > /dev/nvme0n1 Sonra da tekrar yukarıdaki blkdiscard komutunu çalıştırın.
Linux altında SSD'deki verileri silmek için aşağıdaki komutu kullanabilirsin: blkdiscard -v -f /dev/nvme0n1 (veya /dev/sdX) Bu işlem verilerinizin geri getirilmesine dair gerçekçi bir olasılık olmaksızın, etkili bir şekilde yok olmasına neden olur. Eğer paranoyak iseniz önce bu komutu: cat /dev/urandom > /dev/nvme0n1 Sonra da tekrar yukarıdaki blkdiscard komutunu çalıştırın.
8 845 Üstün Katılım 22 Aralık 2023 Mesajlar 5.164 Çözümler 38 Beğeniler 4.052 10 Kasım 2024 #21 Recep Baltaş dedi: LLF ve Secure Erase aynı şey değil. LLF, HDD için; Secure Erase ise SSD. Her BIOS'ta yok. Genişletmek için tıkla... Sürekli Top-End mobo kullanmanın zararları o zaman ben vardır sanıyordum. Artı 0 Eksi
Recep Baltaş dedi: LLF ve Secure Erase aynı şey değil. LLF, HDD için; Secure Erase ise SSD. Her BIOS'ta yok. Genişletmek için tıkla... Sürekli Top-End mobo kullanmanın zararları o zaman ben vardır sanıyordum.
Recep Baltaş Techolay Yönetici Super user do! Tahtanın Hakimi Topluluk Kahramanı İlk 1.000! Katılım 3 Aralık 2023 Mesajlar 15.078 Makaleler 104 Çözümler 1.590 Beğeniler 45.771 Yer İstanbul 10 Kasım 2024 #22 Linux altında SSD'deki verileri silmek için aşağıdaki komutu kullanabilirsin: blkdiscard -v -f /dev/nvme0n1 (veya /dev/sdX) Bu işlem verilerinizin geri getirilmesine dair gerçekçi bir olasılık olmaksızın, etkili bir şekilde yok olmasına neden olur. Eğer paranoyak iseniz önce bu komutu: cat /dev/urandom > /dev/nvme0n1 Sonra da tekrar yukarıdaki blkdiscard komutunu çalıştırın. Artı 0 Eksi Çözüm
Linux altında SSD'deki verileri silmek için aşağıdaki komutu kullanabilirsin: blkdiscard -v -f /dev/nvme0n1 (veya /dev/sdX) Bu işlem verilerinizin geri getirilmesine dair gerçekçi bir olasılık olmaksızın, etkili bir şekilde yok olmasına neden olur. Eğer paranoyak iseniz önce bu komutu: cat /dev/urandom > /dev/nvme0n1 Sonra da tekrar yukarıdaki blkdiscard komutunu çalıştırın.
Vavien. Bilgin Açılış Hamlesi İlk 1.000! Katılım 15 Aralık 2023 Mesajlar 3.046 Makaleler 3 Çözümler 91 Beğeniler 5.331 10 Kasım 2024 #23 Recep Baltaş dedi: LLF ve Secure Erase aynı şey değil. LLF, HDD için; Secure Erase ise SSD. Genişletmek için tıkla... Low level format işlemin adı gibi duruyordu. Başka yerlerde ürünlerini önerdiğinize bahse girebileceğim bu firma da o şekilde lanse etmiş. How to Low Level Format SSD on Windows Learn how to low-level format SSD on Windows and optimize its performance. Discover the best tool for effective formatting and thorough disk management — EaseUS Partition Master to unleash the full potential of your SSD. www.easeus.com Artı 0 Eksi
Recep Baltaş dedi: LLF ve Secure Erase aynı şey değil. LLF, HDD için; Secure Erase ise SSD. Genişletmek için tıkla... Low level format işlemin adı gibi duruyordu. Başka yerlerde ürünlerini önerdiğinize bahse girebileceğim bu firma da o şekilde lanse etmiş. How to Low Level Format SSD on Windows Learn how to low-level format SSD on Windows and optimize its performance. Discover the best tool for effective formatting and thorough disk management — EaseUS Partition Master to unleash the full potential of your SSD. www.easeus.com
Recep Baltaş Techolay Yönetici Super user do! Tahtanın Hakimi Topluluk Kahramanı İlk 1.000! Katılım 3 Aralık 2023 Mesajlar 15.078 Makaleler 104 Çözümler 1.590 Beğeniler 45.771 Yer İstanbul 11 Kasım 2024 #24 EaseUS o makaleleri SEO için yazıyor. Millet Low Level bildiği için başlığa da bunu yazmış. Benim Router rehberlerine Modem yazmam gibi... Artı 0 Eksi
EaseUS o makaleleri SEO için yazıyor. Millet Low Level bildiği için başlığa da bunu yazmış. Benim Router rehberlerine Modem yazmam gibi...