Komut dizisi belirtilen siteye erişimin olup olmadığını çeşitli yollardan teker teker deniyor ve ulaşamadığı zaman tanımlanan ayarları uyguluyor.
Bu dediğin blockcheck kısmı. Strateji deneyerek bulunuyor evet ancak bu stratejiyi ayarladıktan sonra hangi sitelerde geçerli olacağı veya her yerde mi geçerli olacağı hostlist ile yapılıyor. Autohostlist dediğim de bunu otomatik yapıyor. Bir ara betiği deneyip sonuca bakacağım.
Güncelleme:
Denedim. DoT'u güzelce kurdu.
one.one.one.one/help adresinden kolayca DoT kullanıldığını doğrulayabildiğim için Cloudflare seçtim.
Zapret'i de güzelce kurdu ama biraz uzun sürdü, blockcheck aşamasında ben normalde Quick seçerek kurarım, betik Standart kullandığı için daha uzun sürdü muhtemelen. Aynı stratejiyi buldu sonuçta. Kurulumda hiç bir müdahalede gerekmedi.
Autohostlist ayarlamadı. Yani zapret tüm domainlere etki ediyor. Bazı siteler bazı stratejilerde açılmayabiliyor, yani normalde engelli olmayan bir site zapret'ten dolayı açılmaz hale gelebiliyor. Zapret'i sadece engelli sitelerde geçerli olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. En güzel yanı da bunu otomatik yapması.
Autohostlist şöyle ayarlanabilir, ayar dosyasını açın.
Kod:
sudo nano /opt/zapret/config
Ayar dosyası açıldıktan sonra NQFWS_OPT kısmını bulun. Stratejinizi orada göreceksiniz örneğin şunun gibi:
Kod:
NFQWS_OPT="
--dpi-desync=multisplit --dpi-desync-split-pos=2
"
Stratejinizin sonuna örnekteki gibi
--hostlist-auto parametresini ekleyin. Şuna benzeyecek.
Kod:
NFQWS_OPT="
--dpi-desync=multisplit --dpi-desync-split-pos=2 --hostlist-auto=/opt/zapret/ipset/zapret-hostlist-auto.txt
"
CTRL+S ile kaydedin, CTRL+X ile çıkın.
Daha sonra zapret'i yeniden başlatın.
Kod:
sudo systemctl restart zapret
Kullandıkça listeye eklediği engelli siteleri görmek için aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz.
Kod:
nano /opt/zapret/ipset/zapret-hostlist-auto.txt