STZkNfpMlVLEXvc 3

Uzman
Merhaba,

Uzaktan çalıştığım için günde 8 saate varan sürelerle bilgisayar başında oturuyorum ve bu nedenle oturma konforu konusunda uzun zamandır sıkıntı yaşıyorum. Forumda konu açtım ancak pek bir öneri gelmedi. Eski konularda sürekli olarak markus dayatıldığını gördüm ancak bu fiyata bu özellikleri sınırlı ve pahalı bulduğum için yeni bir arayışa girdim. Bu arayış beni Lizbon'a götürdü. Bu bağlamda satın alma sonrasında yaşadıklarımı, benim gibi rahat ve işlevsel bir çalışma koltuğu arayanlara fikir vermesi amacıyla paylaşmak istiyorum. Önümüzdeki günlerde kullanım deneyimime ilişkin yeni bir güncelleme de yapabilirim.

1787322083644-webp.274895

Satın alma ve teslimat​

19.08.2026 itibarıyla karr. Studio üzerinden 10,990.00₺ fiyatla satın aldım. Carşamba günü saat 1'de karr. Studio üzerinden Garanti Bankası'na sunduğu vadesiz 3 taksit seçeneği ile satın aldım. Satın alımın ertesi günü HepsiJet kargo firmasıyla birlikte Tuzla'dan gönderildi. Gönderim sonrası fatura kesimi yapıldı ve mail adresime gönderildi. Faturada ve gönderici bilgilerinde edusa eğitim olarak gözüküyor. Gönderimden bir gün sonra cuma günü sabah saatlerinde elime ulaştı. Kutu büyüktü ve parçalardan biri dışarıya taşmış ve taşan kısım destek süngeri ile sarılmıştı. Kargocu bunu fark ettiğini ama üründe herhangi bir çizik ve ezilme olmadığı için teslim etmek istediğini söyledi. Ben de kontrol sağladım, fotoğraflarını çektim ve teslim aldım.

Kurulum​

Paket içerisindeki tüm parçalar destek süngeriyle korunmuştu ve ayrı ayrı yerleştirilmişti. Birleştirme vidaları ve alyan anahtarları ise ayrı bir kilitli plastik poşet içerisinde bulunuyordu. Ürün, kurulum kitapçığıyla birlikte geliyor. Kitapçığı takip ederek montajı herhangi bir sorun yaşamadan tamamladım. Ayrıca kitapçıkta bulunan QR kod üzerinden kurulum videosuna ulaşarak ihtiyaç hâlinde ek destek alabiliyorsunuz.

İlk bakış ve kullanım deneyimi​

Markus ile lizbon arasında tercih yaparken Lizbon'u seçmemdeki en önemli etken, sunduğu fonksiyonel özellikler oldu. Özellikle 4D kolçaklar benim için önemli bir avantaj. Kolçaklar yukarı-aşağı, sağa-sola ve ileri-geri hareket ettirilebiliyor. Bu sayede çalışma masanızın yüksekliğine ve kullanım şeklinize göre daha iyi bir ayarlama yapabiliyorsunuz. Boyum 1,80, kilom ise 78. kafam, başlık unsurunun tam hizasına geliyor. 1.85'e kadar tolere edebilir ve kavrayabilir ama 1.85 üzeri için önermiyorum en azından satış noktalarında deneyimlemeniz gerekebilir çünkü başlık unsuru sabit ve yukarı veya aşağıya doğru hareket etmiyor. Biyonik tasarımı sayesinde sırtımı oldukça iyi kavrıyor. İlk başta bu yapıya alışmakta biraz zorlandım ve oturma derinliği ayarıyla birkaç kez oynadım. Şu anda kendime uygun ayarı bulduğumu ve oldukça rahat hissettiğimi söyleyebilirim. İstanbul'un sıcak havaları açısından da şu ana kadarki deneyimim olumlu. Yaklaşık 8 saattir aktif olarak bilgisayar başında kullanıyorum ve bu süre içerisinde herhangi bir terleme problemi yaşamadım. Firma da üründe çift katmanlı kumaş kullanıldığını belirtiyor.

Sırt mekanizması 98°, 115° ve 128° olmak üzere üç farklı açıda geriye yatırılabiliyor ve bu konumlarda kilitlenebiliyor. Açıların iyi ve yeterli olduğunu düşünüyorum. Yükseltme çubuğunu ileri veya geri iterek kilitleme mekanizmasını aktif veya pasif hâle getirebiliyorsunuz. Alt kısımdaki tekerlekler parke üzerinde kullanılmasına rağmen şu ana kadar herhangi bir rahatsız edici ses çıkarmadı. Sessiz hareket ediyor, eğer bulunduğunuz konumda sessizlik gerekiyorsa iyi bir özellik olabilir. Hareket kabiliyetini de başarılı buluyorum. Bununla birlikte otururken veya sandalyeden kalkarken alt mekanizmadan yay sesine benzer birkaç kez ses geldi. Ürün henüz yeni olduğu için şimdilik bunu önemli bir sorun olarak değerlendirmiyorum. Şu ana kadar en beğendiğim özellik ise bel desteğinin ayarlanabiliyor olması. Odaklanmam gereken zamanlarda bel desteğini en dar konuma getiriyorum. Bu ayarın daha dik bir pozisyonda oturmama ve daha iyi odaklanmama yardımcı olduğunu düşünüyorum. Açı büyüdükçe ise sandalyeye biraz daha yayılıyorum ki bunu rahat anlarda kullanmak daha makul olabilir.

Garanti ve iade koşulları​

Firma, 14 gün koşulsuz iade ve 2 yıl tam garanti sunduğunu belirtiyor. Henüz bu iki hizmete ihtiyaç duymadığım için deneyimleyemedim; bu nedenle şimdilik yalnızca firmanın sunduğu koşulları aktarıyorum. Şimdilik ilk izlenimlerim bu şekilde. Bir süre daha kullandıktan sonra uzun süreli oturum konforu, mekanizmaların dayanıklılığı ve genel kullanım deneyimim hakkında tekrar güncelleme yapabilirim.

Dosya Ekleri

• 1787322083644.webp
    1787322083644.webp
    672,7 KB · Görüntüleme: 68