Logitech G502 Hero vs Razer Basilisk V3

Selam,
Yeni bir oyuncu faresi almayı düşünüyorum ve iki model arasında kaldım: Razer Basilisk v3 ile Logitech G502 Hero. İkisi de oldukça popüler ama hangisi bana daha çok uyar bilemedim. Detaylıca araştırdım ama kullanıcı yorumları her zaman daha değerli bence. Kısaca kendi kullanım senaryomu ve düşündüğüm noktaları yazayım:

Şu an elimde:​

• Klavye: Razer Ornata V3 TKL

Razer Basilisk V3 - avantajları​

• Alttan RGB aydınlatması var, özellikle gece kullanımda masaya yansıyor, klavyemle uyumlu ve çok şık duruyor.
  • Razer Synapse üzerinden klavye + mouse senkronu yapabiliyorum (RGB ve makrolar).
  • Daha hafif (yaklaşık 101g), hızlı flick atışları için avantajlı olabilir.
  • Akıllı kaydırma tekerleği (otomatik geçiş yapan scroll wheel) teknolojik olarak hoşuma gitti.
  • Optik Switch'ler sayesinde tıklama süresi daha hızlı deniyor.

Logitech G502 Hero - avantajları​

• Elimde deneme fırsatım oldu, ele tam oturuyor, özellikle büyük elli kullanıcılar için çok rahat.
  • ağırlık ayarı yapılabiliyor, istediğim gibi kişiselleştirme imkânı sunuyor.
  • Sniper tuşu ile DPI'ı anlık düşürme özelliği FPS oyunlarında büyük avantaj.
  • G HUB yazılımı biraz daha sade ama makro ve tuş ayarları sorunsuz çalışıyor.
  • Genel olarak daha sağlam, “alet edevat gibi” bir havası var.

Kararsız kaldığım noktalar:​

• G502 Hero RGB konusunda biraz zayıf kalıyor, Ornata ile görsel olarak çok uyumlu olmayabilir.
  • Basilisk v3'te ağırlık ayarı yok, elime biraz fazla hafif gelirse alışmak zaman alabilir mi diye düşünüyorum.
  • G502 Hero'nun genel yapısı biraz ağır ama bu durum stabilite açısından iyi olabilir mi?

Sizce hangisi bana daha uygun olur?​

• Estetik ve yazılım uyumu açısından Basilisk v3 daha önde gibi.
  • Ama performans ve ergonomi açısından G502 Hero daha mantıklı mı?

Her türlü öneriye açığım. Kullananlar varsa uzun vadede memnun kaldınız mı?
FPS odaklı ama RGB ve kullanım hissiyatı da önemli benim için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fps odaklı ise ikisinden de uzak dur.50-60gr mouselara bak.Bunlar aşırı ağır g502de sonsuz scroll var hissiyatı çok guzel ama fps icin değiller.

G502 X Plus ile aralarında çok fiyat farkı yoksa kesinlikle bunu tavsiye ederim. Ben kullanıyorum ve RGB olarak kesinlikle tatmin edecektir.

İkisi arasından Basilisk V3 öneririm. Ayrıca:
Sniper tuşu ile DPI'ı anlık düşürme özelliği FPS oyunlarında büyük avantaj.
Aynısı DPI Clutch ismiyle Razer'da da var, başparmağına denk geliyor.
G HUB yazılımı biraz daha sade ama makro ve tuş ayarları sorunsuz çalışıyor.
İki yazılımı da aktif kullanıyorum, Synapse daha iyi derim.
Akıllı kaydırma tekerleği (otomatik geçiş yapan scroll wheel) teknolojik olarak hoşuma gitti.
Güzel ama otomatik geçiş kısmı çok sarmıyor, uzun vadede sorun yapıyor deniyor ancak ben kendim henüz yaşamadım problem, V3 kullanıyorum.
Basilisk v3'te ağırlık ayarı yok, elime biraz fazla hafif gelirse alışmak zaman alabilir mi diye düşünüyorum.
Hafif gelmeyecektir, hafif değil çünkü. Kararında diyebiliriz. G502'deki ağırlık ayarı da çok küçük, 18 gram olması lazım 5 tane 3.6 gramlık plaka ile (En azından Proteus Spectrum'da öyleydi diye hatırlıyorum). Çok da bir seçim sebebi olmamalı yani bana sorarsan.

Basilisk V3 Pro 35K ile aynı fiyatta o.

İkisi de değil, bütçe ve el ebatlarınız nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…