Logitech G733 alınır mı?

Teşekkür ederim beklentilerim aynen böyle senin dediğin gibi gerçekten sen ne tavsiye edersin mesela.

Konfor öncelik ise SS Arctis Nova 5 Wireless alabilirsin. Hem çok hafif hem de kulağa baskı yapması az ve G733'ten daha çok şarj süresi var mikrofonuda biraz daha iyi. Logitech almak istersen G733 yerine G522 çıktı onu almanı tavsiye ederim. Kulakların büyükse padlerin içinde daha rahat edecek. G522'nin mikrofonu hepsinden daha iyi bu arada YouTube'da incelemelere bakabilirsin. HyperX Cloud serisinden de alınabilir fakat bu dediğim kulaklıklara göre daha ağır. Genelde 300gr üstü kulaklıklar baş tarafında ağrı yapmaya başlıyor bir süre sonra. ASUS ROG pelta var o da kağıt üzerinde iyi bir kulaklık alınabilir. Corsair HS80 var fakat hem ağır hem de baskı yapıyor kulağa ben MediaMarkt'ta gidip çoğu kulaklığı kafama takıp denedim. En rahat ettiklerim SteelSeries Nova 5 ve Logitech G733 oldu. Razer tarafında BlackShark ve Barracuda var bakılabilir. Gidip deneme şansın varsa MediaMarkt'ta falan bakmanı öneririm kulaklıklara. Yani odyofil düzeyinde biri değilsen bu yazdığım çoğu kulaklık ses açısından seni tatmin edecek. Oyunlarda da yeterli olur. Ama müzik veya film gibi alanlarda çoğu iyi olmuyor. Genelde Razer daha başarılı vurgulu baslarda. Oyun için hepsi yeterli olur karar sana kalmış. G733 tasarımı hoşuna gittiyse alabilirsin ama mikrofonu kötü onu diyeyim ve şarj süresi daha düşük fakat bana yeterli geliyor. Discord'da arkadaşlarım bir süre sonra alıştı sesime dert etmiyorlar şarj ise 5 günde bir şarj ediyorum yetiyor yani.

Yalnız oyun oynuyorum bilgisayarda
Kulaklarım öyle çok büyük değil normel kulak
işte hocam şu en başta önerdiğin steel series milkrofonu hoşuma gitmiyor evde ps5 için almıştık kullanıyoruz ondan cok memnun değiliz ama konfor lu baya hakkını yiyemem
Bu steel series konforunda şu kulaklığı al dediğin bir model var mı ses kalitesi iyi olsun sesin nerden geldiğini iyi anlayabilmek için
733 mikrofon sorunundan yanaşamıyorum
522 ise büyük kulak içni yazmışsınız bu noktada karar almam gerek sizin şunu al dediğiniz hangisi

G522 de 7.1 surrond var mı hocam bu arada birde kulaklık kulak kısmı çokmu büyük?

Son düzenleme:

G522 7.1 destekliyor. DTS unbound isimli programı indiriyorsunuz. Kulaklığı lisanslıyor ömür boyu kullanabiliyorsunuz programı. Ses kalitesi açısından nasıldır tam bilmiyorum yeni çıktı piyasaya. Fakat mikrofonu çok iyi inceleme videosu izlersen anlarsın. Kulak pedlerinin ölçüleri uzunluğu 6.5cm genişliği 4.5cm diye yazıyor. Amazon'da satılıyorsa alıp denenebilir sonuçta yeni bir kulaklık teknolojisi daha iyidir ses kalitesini sevmezsen Amazon olduğu için çok rahat iade edebilirsin. G522 de buletooth desteği mevcut G733 de yok sadece dongle ile kullanabilirsiniz G733'ü. G522'nin şarj süreside çok iyi 90 saat RGB kapalı 40 saat RGB açık kullanabiliyorsunuz. Ayrıca G HUB programını PC dışında telefona indirip kullanmakta mümkün G522 de. Logitech bu sefer iyi bir kulaklık yapmış gibi gözüküyor ben de muhtemelen G522'ye geçebilirim. Dediğim gibi oyun öncelikli ise G522 veya G733 alınabilir ama müzik dinleyeceğim film izleyeceğim derseniz Razer tarafında BlackShark V2 veya V3 daha iyi olur. HyperX Cloud seriside fena değil ama bu kulaklıklara göre daha ağır. Ben şu an için G522 önerebilirim size ama bütçeniz nedir bilmiyorum pahalı bir kulaklık g522.

bütçemi aşmıyor G522 alabilirim bütçeme uygun. Alacağım..
7.1 surrond nedir tam anlamıyla daha önce böule bir şey bilmiyordum söylenilenlere göre ayak seslerini daha rahat almanı sağlayan bir özellikmiş doğru mu

Mikrofon kalitesi gayet iyi fazla bile başarılı
Ses kaliteside iyi deniliyor

Surround 7.1 sesin 7 farklı kanaldan size iletmesi anlamına geliyor yani 360 derece etrafınızda olan sesleri işitmeniz demektir. Çoğu oyun kulaklığı 7.1 Virtual yani sanal Surround kullanır. Gerçek 7.1 kulaklıklar da var fakat onlar piyasada bulunması hem zor hem pahalı hem de konforlu değil. Sanal 7.1 kulaklıklarda bir tane hoparlör bulunurken gerçek 7.1 kulaklıklarda 4-5 tane farklı boyutta hoparlör bulunur. Gerçek olan tabii ki daha iyi çevresel ses sunar ama DTS gibi Dolby gibi veya kulaklık firmalarının kendi 7.1 yazılımları da gerçek 7.1'i size yaşatmaya çalışır. Yani sanal olan yazılımsal olarak size 7.1 desteği verirken, gerçek olan size fiziksel olarak 7.1 desteği verir. Fakat gerçek 7.1 kulaklıklar gerçekten kullanması zordur. Bir kere hem Wireless hem gerçek 7.1 kulaklık yok hep kablo ile kullanmanız gerekir kablosuda kalın olur üstüne içinde 4-5 tane hoparlör olduğu için kulaklık çok büyüktür, ağırdır ve hantaldır. Örnek olarak ASUS ROG centurion 7.1...
Günümüz rekabetçi oyunları ses bakımından zaten optimize ediliyor. Mesela 7.1 desteklemeyen bir kulaklık ile yani düz stereo bir kulaklık ile de ses kasabilirsiniz. Popüler rekabetçi oyunlar; PUBG, CS, Valorant, r6s gibi çoğu oyunda hangi kulaklığı kullanırsanız kullanın ses kasmanız mümkündür. Çünkü oyunun ses sistemi yapımcılar tarafından her türlü hoparlör için optimize ediliyor yani a kulaklığıda b kulaklığıda ses kasabilmeniz için yeterli oluyor. Tabii her oyun böyle değil sadece popüler rekabetçi oyunlarda böyle. Bazı farklı oyunlarda ise 7.1 kullanmak avantaj yaratabiliyor. Çoğu popüler rekabetçi oyunlarda pek farkı yok diyebilirim. Yani oyundan oyuna değişiyor ve oyunun ses sistemi yani yazılımına da bağlı bir durum. Aslında rekabetçi oyunlar için genelde stereo yeterli oluyor. Rekabetçi oyunlarda sanal 7.1 desteğini kullanmak daha kötü olabilir çünkü her yönden sesi size ileteceği için ses karmaşası yapabilir ben rekabetçi oyunlarda kapalı kullanıyorum ama hikayeli oyunlarda veya film-müzik içerikleri tüketirken açıyorum daha iyi ses alıyorum. FPS oyunları için en iyi 7.1 sistemi DTS diye biliyorum. Dolby daha çok film için iyi. G522 de zaten DTS var oynadığınız oyunlarda açıp bir denersiniz. Sesler çok karışıyorsa kapatıp düz stereo olarak kullanırsınız ki bende böyle kullanıyorum yoksa sinek vızıltısı, rüzgar sesi gibi her yönden gelen sesleri verdiği için oyunda ki düşmanın seslerini bastırıyor.

İşin özetine gelirsek hocam ses dediğimiz şey çok göreceli bir şey. En iyi ses veren bir ürün diye bir şey yok herkesin işitme biçimi mi desem işitme duygusu mu desem farklıdır ama ortalama bir insan 20Hz ile 20KHz arası frekansa duyarlıdır. Ses gurmeleri yani odyofil olan insanlar daha hassas sesleri ve sesin kalitesini anlayabilir. Normal gündelik bir kullanıcıysanız merdiven altı olmayan çoğu kulaklık markasının kulaklıkları yeterli oluyor. Kulaklıkta önemli olan kullanılan sürücünün kalitesi. Sesin boğuk olmaması, dip ses yapmaması, sesin net ve temiz gelmesi, doğal olması önemli. Çoğu bilindik marka Logitech, SteelSeries, Razer vs. dandik sürücü kullanmaz. Merdiven altı marka değeri olmayan nerede üretildiği belli olmayan kulaklıklar dışında bu markaların kulaklıkları iyidir. Bu markalar arasında ufak tefek ses farklılıkları oluyor birisi daha iyi bas verirken birisi daha iyi tiz verir gibi gibi. Logitech genelde hep dengeli ses veren sürücüler kullanıyor. Ne baslar çok iyi ne de tizler. Hep ortalama diyebiliriz. O yüzden müzik ve film için çok iyi olmuyor ama oyunlar için yeterli. Mesela bası iyi olan bir kulaklık ile oyun oynamaya kalksan bir süre sonra rahatsız olmaya başlarsın ve başın ağrır. Bu yüzden müzik kulaklığı ile oyun oynarken bir süre sonra katlanamıyorsun sese. Kulaklık alırken kullandığın alana göre alırsan daha iyi olur.

Anladım öncelikle teşekkür ederim.
İnternette bir araştırma yaptım
1500 Tl yede kulaklık var 7.1 Monster
G522 de var
Ben g522 almayı düşünüyorum Pazartesi sipariş vereceğim
Umarım memnun kalırım.
Ayriyetten bu modelde 7.1 özelliği var mıdır?
ve dün gece Nova 5 kullandım steel series
Oyunda ses kasamıyorum seslerin yönleri baya uzak geliyor sesi yükseltiyorum kulaklarım ağrıyor böyle bir markada böyle bir sesin olması gerçekten saçma geliyor

Rekabetçi oyunlarda 7.1 özelliğini kullanmanı önermem. Sesleri karıştırıyor. Rekabetçi oyunları stereo modunda kullanmalısın. Ayrıca her 7.1 yazılımı iyi olmuyor. Rekabetçi oyunlar için en iyi 7.1 yazılımını ve deneyimini veren DTS Xdir. SteelSeries'in muhtemelen kendi yaptığı 7.1 sistemini kullanıyorsun spatial Audio diye geçiyor sanırım.
G522 alırsan DTS unbound programını indirip ömür boyu kullanabiliyorsun Logitech lisans veriyor G522 satın alanlara. Normalde DTS, Dolby gibi programlar ücretlidir. Logitech kulaklıklarının hoparlörü dengelidir kulaklarını kafanı ağrıtmaz tizleri, midleri, basları eşittir. Oyun için idealdir ama müzik ve film de performansı iyi olmaz o ses doygunluğu yok ben G733 kullanıyorum G522 de aşağı yukarı öyle olur diye tahmin ediyorum. G522 de ki sürücü biyoselüloz olduğu için daha doğal bir ses sunması lazım çünkü organik lifli maddelerden yapılıyor diyaframı. Bu yüzden yapay malzemelere göre daha düşük distorsiyon veriyor. Distorsiyon ses bozulması anlamına gelir. Aslında kulaklığın biyoselüloz sürücü olması her türlü daha iyi çünkü en dengeli sesi veren sürücü tipidir.

O halde g522 alıyım o halde ben teşekkür ederim kulak içi kulaklık öneriyormusunuz bu arada vraith sitesinden biliyor musunuz

O halde G522 alayım o halde ben teşekkür ederim kulak içi kulaklık öneriyor musunuz bu arada vraith sitesinden biliyor musunuz?

Kulak içi kulaklıklar derken TWS var bir de IEM var. TWS Wireless oluyor çoğu kişinin kullandığı telefonuyla müzik dinlediği kulaklık tipidir. Kutusu vardır ve şarjlıdır. IEM ise genelde kabloludur Wireless modelleride var ama piyasada bulmak zor ve aşırı pahalı oluyorlar.

TWS kulaklıkar temelde oyun oynamak için iyi değildir çünkü çoğu Bluetooth ile bağlantı sağlıyor bu yüzden gecikme 100ms üstüne çıkıyor bu gecikmeyi oyunda hissedersiniz özellikle rekabetçi oyunlarda. Ayrıca gün içinde veya iki günde bir sürekli şarj etmek gerekir. Bir yerden sonra bıktırıcı olur çünkü batarya kapasitesi düşüktür. Müzik için alınır alınacaksa. 2.4 GHz dongle bağlantısı olan modellerde var SteelSeries, Razer ve ASUS'un ama yine de önermem çünkü şarj kapasitesi düşük ve mikrofon kaliteside kötü.

IEM kulaklıklar ise genelde kablolu olduğu için gecikmesi yoktur ve şarj gibi bir derdide yoktur. Kablolu olduğu için ve genelde ince kablo olduğu için kopma ihtimali veya eline dolanma ihtimali var. Konfor arayan birisi için kablo her türlü dezavantaj. Ben bu yüzden Wireless bir kulaklığa geçtim çünkü zamanla o kablo yıpranacak isterse örgülü olsun. IEM kulaklıklar her türlü TWS'den daha iyidir. İçindeki ses sürücüleri daha gelişmiş ve daha büyüktür. Sesleri daha yoğun verir. Oyun, müzik, film ve profesyonel ses ile uğraşanlar için kullanılır. Bulunduğun ortam gürültülü ise IEM almak daha mantıklı olur. Dış plan seslerini duymazsın IEM de ses izolasyonu çok iyi olduğu için esporcular kullanır hatta üstünede kulak üstü bir kulaklık takarlar daha iyi bir ses izolasyonu sağlamak için. Ayrıca IEM kulaklık alacaksan paraya kıyman lazım. Çoğu iyi olmuyor çünkü çok ince işçilik ve mühendislik gerektiriyor iyi ses elde edebilmek için. IEM almak istesem Wraith yerine fioo marka alırım. Ayrıca IEM kulaklıklar çok yüksek ses verebiliyor yani tak kullan yaptığın zaman kullanamayabilirsin. İllaki bir EQ ayarı ve ses ayarı yapman lazım çünkü çok kuvvetli oluyorlar. Çoğu ince sesi veremiyor dediğim gibi çok kaliteli tasarıma ve katmana sahip olanları almadığın sürece hepsi yüksek ses verir neredeyse kulak zarına bile hasar verebilir. Rekabetçi oyunlarda ses kasılır mı kasılır tabii en keskin en net sesi verirler kulak üstü kulaklıklara göre fakat alanı sınırlıdır. Mesela geniş çevresel sesin önemli olduğu oyunlarda ben tercih etmem onun yerine kulak üstü alırım çünkü daha geniş çevresel ses sunar sana fakat IEM kadar keskin ve net olmayabilir. Rekabetçi tayfadansan hem IEM hem kulak üstü çok iyi olur. Ama hem rekabetçi oyun hem müzik hem film yani gündelik kullanıcıysan kulak üstü kulaklık almak daha mantıklı olur senin için. Ayrıca IEM kulaklıklarında genelde mikrofonu kötüdür. Sen genelde PUBG oynuyorum diyorsun bu yüzden geniş ses sahne aralığı sunan kulaklık alman lazım IEM daha dar aralığa sahip olduğu için seni tatmin etmeyebilir bu yüzden kulak üstü kulaklık al. IEM genelde daha dar alanlarda en net sesi sunar CS2, Valorant, r6s gibi oyunlarda daha iyidir. Çoklu seslerin olduğu oyunlarda Battlefield, PUBG, Call of Duty gibi oyunlarda kulak üstü kulaklıklar daha mantıklıdır. Yani oyundan oyuna görede değişiyor.

Her alan (oyun, film, müzik) için iyi bir ses deneyimi elde etmek istiyorsan ve her oyuna göre ince ayar yapmak istiyorsan iyi bir ses kartı veya ampfilikatör yanına da yüksek ohm olan bir stüdyo kulaklığı alman lazım. Çoğu stüdyo kulaklığında mikrofon olmadığı için ve olsa da iyi olmadığı için iyi bir mikrofonda alman lazım. Bu parçalar ile en iyi sesi istediğin sesi alman mümkün olur ama çok maliyetli olur ve sadece bilgisayarda kullanabilirsin. Bugün Wireless bir kulaklığı her alanda kullanırsın konsolda, telefonda, PC de. Benim şahsi fikrim her alanda dengeli bir kulaklık almak bu da kulak üstü kulaklıklara has bir durum. Özellikle gaming kulaklıklar her alanda daha dengelidir.

Anladım çok faydalı bilgiler verdiniz IEM Kulaklığı aldım evet çok fazla ses geliyor kulak ağırtıyor ve ses kastığımda ayak sesleri çok belirgin değil. kaliteli değildir herhalde
kulak üstü kulaklığımda var Nova 5 steel series Volume az geldiği için Volume yükseltiyorum Ses olarak çok fazla boğuk ses veriyor bas ayarını komple azaltıyorum Hocam ama yine belirgin ses kasamıyorum soldan ateş sesleri geliyor ama boğuk ayak sesleri vs anlam veremiyorum ve çok yüksek ses veriyor hooporler gibi o şekildede kulak zarına zarar verebilir şimdi g522 alsam bu işin içinden çıkamayacağım galiba bütçe önemli değil 10 bin tl veriyim ama istediğim gibi çok kaliteli ses verebilecek dağınık şekilde sesi iyi kontrol edebileceğim bir ürün istiyorum sizin tavsiyeniz 522 mikrofonu gayet iyi baya iyi sesini bilmiyorum siz diyinki şunu alın ben öyle onu alırım müzik flim için değil yalnızca Ses kasabilmek için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…