optikiyaza
Uzman
- Makaleler
- 5
1070 kartı kullanıyorum, DLSS bulunmuyor. FSR'dan daha iyi çalıştığını diyenler var, sizin düşünceniz nedir?
O yazılım fiyasko diye biliyorum veya gördüğüm oyunlarda çalışmıyordur, ekleme yapmış videonun sahibi.
Not all Games work like magic like this.
The FPS will only show 30FPS even though lossless scaling shows 144FPS. It's only fake FPS.
Görüntü olarak evet, gecikme olarak hayır. LSFG diğer FG'lere göre daha çok ekran kartını tüketiyor, bu da sizin gecikme değerinize eklenir. Öyle abartı bir şey değil ama tek fark bu evet. Native 20 ms alıyorsan LSFG ile 30 civarı alırsın. Ben Native 28 MS alırken LSFG ile 34 civarı bir şey alıyordum yanlış hatırlamıyorsam. Reflex açınca fark etmiyorum bile.1070 kartı kullanıyorum, DLSS bulunmuyor. FSR'dan daha iyi çalıştığını diyenler var, sizin düşünceniz nedir?
Afterburner 112 civarı gösteriyorsa FPS sabitlemeyi yapamamışsın.Program 165 FPS gösteriyor ama Afterburner 112-120 arası değişen FPS değerini yani normalde aldığım değerleri gösteriyor. Lakin görüntüsü çok kötüdür.
Afterburner 112 civarı gösteriyorsa FPS sabitlemeyi yapamamışsın.
OBS yükleyip videosunu çekmeye çalışacağım. Nedense bu forumda insanlar FPS'ler arasındaki farkı anlayamıyor, videoda 30 FPS -> 60 FPS scale yapacağım, onu fark ederler umarım.
Sen 110 FPS alıyorsun ve monitörünün en yüksek tazeleme değeri 165, yani 165 FPS alman avantaj. Sen gidiyorsun monitörünün tazeleme oranının yarısına FPS'yi sabitliyorsun, yani 82. FPS'ni alabildiğinden daha düşük bir değere çektiğin için ekran kartının gücünün bir kısmı boşa düşüyor. Program bu gücü alıp kare oluşturuyor ve FPS'ni 2x modu ile 165'e çıkarıyor. 82 FPS senin o oyun için stabil FPS değerin olduğu için drop falan da yemiyorsun. Böylelikle ne oluyor gün sonunda? Sen 110 FPS'den 165 FPS'e çıkmış oluyorsun. Daha ne kadar basit anlatabilirim bilmiyorum.FPS sabitlemenin ne olduğunu biliyorum ama konu ile ilgisi nedir? Lossless 165 FPS'si geçmiyor çünkü Dikey Senkronizasyon etkindir. GPU'nun, oyunumu çalıştırma gücü 112-120 FPS arası değişir. Kapalı alanlarda 140'a falan çıkar.
Hocam şimdi 82 FPS'e sabitlediğim zaman düzelecek mi?Sen 110 FPS alıyorsun ve monitörünün en yüksek tazeleme değeri 165, yani 165 FPS alman avantaj. Sen gidiyorsun monitörünün tazeleme oranının yarısına FPS'yi sabitliyorsun, yani 82. FPS'ni alabildiğinden daha düşük bir değere çektiğin için ekran kartının gücünün bir kısmı boşa düşüyor. Program bu gücü alıp kare oluşturuyor ve FPS'ni 2x modu ile 165'e çıkarıyor. 82 FPS senin o oyun için stabil FPS değerin olduğu için drop falan da yemiyorsun. Daha ne kadar basit anlatabilirim bilmiyorum.
Akıcılık artar, slow motion sorunu kalkar. Görüntüde neyden şikayetçisiniz bilmiyorum ama performans modunu kapatmayı deneyin. Maalesef FG'ler arasında en kaliteli FG şu an bu. DLSS bile daha kötü.Hocam şimdi 82 FPS'e sabitlediğim zaman düzelecek mi?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.