Lossless Scaling performansı arttırmıyor, sahte kareler çiziyor

439

Becerikli
Makaleler
1
Merhaba. Lossless Scaling performansı arttırmıyor, sahte kareler çiziyor... Bu programın mantığının, 30 kare bir videoyu 60 kareye çeviren yapay zekaların mantığından farkı yok. Zaten hareketli kısımlarda ekranda bozulmalar görebilirsiniz. Videolardaki kare hızınıda 2 katına çıkarttığımızda aynı şey oluyor. Gecikmeye sebep oluyor ve ben şahsen görüntümün sahte bir şekilde 60 kare olması haricinde gerçekten performansım artmış gibi hissetmiyorum. Özellikle FPS oyunlarında.

Normalde oyunlarda, ve hatta özellikle Fortnite gibi oyunlarda bize daha yüksek FPS hızı gerektiğinde, gecikme daha da düşer ve bize bir avantaj sağlar. Oysa, bu tür Lossless Scaling gibi yazılımlar FPS'yi arttırmaz, önünüze işlenmiş gerçek zamanlı bir video koyuyor. Oyun içi görüntüyü gerçek zamanlı olarak ekran kartınızı kullanarak işliyor ve 60 kare sahte görüntüler çiziyor. Düşük kareleri tahmin ederek, 2 katı kare çiziyor, olay bu. Ancak bunun birçok oyunda avantaj sağlamayıp, aksine gecikmeyi arttırdığı için dezavantaj sağladığını belirtmeliyim.

O yüzden FPS oyunlarında asla önermiyorum. Input laga sebebiyet verdiğinden, emülatör oyunları ve FPS olmayan oyunlarda kullanılabilir. Ancak yine de gecikme yaratmaktadır.

Son düzenleme:
Görüntüyü bozmadan akıcılık hissini sağlıyorsa gayet kullanılır. İsterse sahte kare olsun, isterse gökten zebille inmiş kare olsun. Giriş gecikmesi haricinde katılmıyorum.
Teknik olarak gerçekleri anlattım aslında. Giriş gecikmesi sebebiyle rekabetçi oyunlarda avantajı yoktur.

Görüntüyü bozmadan akıcılık hissini sağlıyorsa gayet kullanılır. İsterse sahte kare olsun, isterse gökten zebille inmiş kare olsun. Giriş gecikmesi haricinde katılmıyorum.
Herhangi bir oyunun işlemci çekirdeklerini çok daha verimli kullanmasını sağlayan sihir gibi yazılımlar gelecekti diye hatırlıyorum, onlar daha gelmedi ama gelirse Fortnite gibi optimizasyonu kötü oyunlarda en azından işlemci tarafında rahatlama sağlanabilir diye düşünüyorum. Hatta ekran kartları için de belki farklı algoritmalar gelebilir.

Bu teknolojinin yıllardır televizyonlarda kullanılan araya ek görüntü ekleme olayından pek bir farklı olmadığını herkes biliyor zaten.

Araya eklenen görüntülerin iyi olduğu söylenemez, ama gerçek karelerin arasında fazla sırıtmıyorlar.

Bu teknolojinin yıllardır televizyonlarda kullanılan araya ek görüntü ekleme olayından pek bir farklı olmadığını herkes biliyor zaten.
Bunun bence en iyi tek faydası, GT 730 gibi veya ondan çok daha kötü ekran kartları kullananlarda en azından akıcılık sağlayabilir.

Kare oluşturma teknolojisi zaten böyle bir şey değil mi? Olay ne onu anlamadım. Rekabetçi, hızlı FPS oyunlarında FG'ye ihtiyaç duyuyorsanız zaten sistem yenileme vaktiniz gelmiş demektir. RTSS'nin Reflex ayarları ile gecikme çok artmadan rahatça oynayabiliyorsunuz :thumbsup: RTSS Reflex ayarları ile BF1 oynuyorum gecikme falan hissetmiyorum. FIFA oynarken çok rezalet oluyor ama tavsiye etmem, FG yüzünden top sürekli kayboluyor.

Kare oluşturma teknolojisi zaten böyle bir şey değil mi? Olay ne onu anlamadım. Rekabetçi, hızlı FPS oyunlarında FG'ye ihtiyaç duyuyorsanız zaten sistem yenileme vaktiniz gelmiş demektir. RTSS'nin Reflex ayarları ile gecikme çok artmadan rahatça oynayabiliyorsunuz :thumbsup: RTSS Reflex ayarları ile BF1 oynuyorum gecikme falan hissetmiyorum. FIFA oynarken çok rezalet oluyor ama tavsiye etmem, FG yüzünden top sürekli kayboluyor.
AMD Ryzen 5 2400G ve GTX 1050 Ti kullanıyorum. Fortnite'da Epic ayarlar yapınca (Lumen kapalı), 40-45 FPS cıvarındadır genelde. Bunu 60 FPS yapmak istediğimde inanılmaz yüksek gecikme yapıyor mesela.

Bunun bence en iyi tek faydası, GT 730 gibi veya ondan çok daha kötü ekran kartları kullananlarda en azından akıcılık sağlayabilir.
GT 730'da daha kötü olur. LSFG'nin çalışması için bir miktar ekran kartı gücüne ihtiyacı var ve GT 730 kendisi zaten çok zorlanıyor, programa nasıl güç bıraksın.

GT 730'da daha kötü olur. Lsfg'nin çalışması için bir miktar ekran kartı gücüne ihtiyacı var ve GT 730 kendisi zaten çok zorlanıyor, programa nasıl güç bıraksın.

O da var evet...

GT 730'da daha kötü olur. Lsfg'nin çalışması için bir miktar ekran kartı gücüne ihtiyacı var ve GT 730 kendisi zaten çok zorlanıyor, programa nasıl güç bıraksın.

Yani insanları yeni PC almaktan kurtaran bir sihirli değnek değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD Ryzen 5 2400G ve GTX 1050 Ti kullanıyorum. Fortnite'da Epic ayarlar yapınca (Lumen kapalı), 40-45 FPS cıvarındadır genelde. Bunu 60 FPS yapmak istediğimde inanılmaz yüksek gecikme yapıyor mesela.
Size yardım edebilirim çünkü benim de ekran kartım 1050 Ti. En basit ve en etkili yöntem FPS'nizi stabil bir FPS'ye sabitlemektir. Genellikle monitör Hz'nizin yarısına sabitlemeniz önerilir.
Yani insanları yeni PC almaktan kurtaran bir sihirli deynek değil.
Bir yere kadar. Mesela 30 FPS alabiliyorsam bir oyunda sihirli bir değnek oluyor, onu bile alamıyorsam yapacak bir şey yok. Zaten programın sahipleri ana çözünürlüğünüz için en az 30 FPS almalısınız diyor.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt