Çözüldü M.2 SSD dönüştürücüyle yeni SSD'ye verileri aktarma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sndwchmaker
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 496
  • Etiketler Etiketler
    ssd
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sndwchmaker

Yetkin
Merhaba.

Bilgisayarımda bir adet M.2 SSD mevcut fakat depolama alanı 465GB. Şimdilik idare etse de kısa dönem içerisinde sorun çıkaracak. Hatta şimdi bile zorluyor.

Yeni bir SSD takmak istiyorum fakat M.2 SSD'min hızı o kadar rahat ki ekleme olarak SATA kullanmak istemiyorum. M.2 SSD yuvası olarak da bir adet olduğu için yeni bir M.2 takamıyorum. Ben de mevcut olanı daha yüksek kapasiteli bir SSD ile değiştirmeyi düşündüm ancak içerisindeki oyunlarım, uygulamarım, verilerim ve sistemimi baştan yükleme zahmetine girişmek istemiyorum.

İnternette PCI-e portuna dönüştürücü takarak M.2 SSD eklemesi yapılabildiğini gördüm. Acaba yeni alacağım SSD'yi bu şekilde bağlasam, güncel diskimdeki bütün verileri ona aktararak sonrasında esas M.2 yuvasına takabilir miyim? Windows ve diğer uygulamalar için bir sorun çıkar mı? Bu mümkün mü? Mümkünse eğer, dikkat etmem gereken bir şey var mı? Teşekkürler.

Anakart: ASRock H610M-HVS/M.2 r2.0

Çözüm
SSD dönüştürücü alıp program üzerinden disk klonlama yapabilirsiniz. Bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Şu rehbere bakın:

Öncelikle direk kopyala yapıştır yapmayacaksın. Sistemi diğer diske klonlaman gerekecek. Dediğiniz yöntemle olur ama diğer bir yöntem ise harici M.2 kutusu alıp USB üzerinden de klonlama yapabilirsin. Klonlamak içinde Acronis True Image yazılımını kullanabilirsin.

Evet yapabilirsin, buna disk klonlama diyoruz. Ancak donusturucu ile yapacagin icin, transfer esnasinda yeni alacagin SSD'nin tam hizina ulasamayacaksin.

Recep Baltas'in rehberi var, onunla yapabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Rehber videosunu uygulayarak işlemi tamamlayacağım. İyi forumlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…