M.2 SSD önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Swore
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 80
  • Etiketler Etiketler
    m2 ssd ssd

Swore

Üyecik
Öncelikle herkese merhaba.

Sistemimde kullandığım MLD 500'üm bozuldu. Yazma hızları resmen dipleri görüyor. Ben de hem DRAM'li hem de TLC bir SSD almaya karar verdim. Böyle şeyleri tekrar yaşamak istemiyorum gerçekten.

MLD 700 en uygun seçenek gibi gözüküyor ancak şu anlık MLD deneyimim çok kötü. O yüzden düzgün bir SSD almak istiyorum. Yardımcı olur musunuz? Şimdiden teşekkür ederim.

Kendimce bulduğum adaylar:

En ucuz fiyatlarını koymaya çalıştım.

Mevcut sistemim:

• Ekran kartı: RTX 4080
• İşlemci: Ryzen 7 7800X3D
• Anakart: ASUS Prime B650M-R
• RAM: 32 GB 6000 MHz

MLD M700 donanım bakımından diğerlerinin muadili aslında (baştaki Exceria PRO G2 hariç) ancak ben pek MLD tavsiye etmiyorum. Yazılım ve Firmware desteği sunmayan markalara pek yanaşmamak gerek.

Fiyatlar aşırı şişik, 1 TB diske bu fiyatlar çok saçma ama yapacak bir şey yok. KC3000 tavsiye edebilirim. 990 PRO da mantıklı ama fiyat farkı düşündürdü, alacak olsam KC3000'i alırdım. Bir eksisi yok diğerlerine göre.

Hocam, bu fiyatlar çok saçmalamış. 4.700 TL'ye aldım 1 TB 990 Pro'yu ben zamanında. Benim birinci tercihim kullandığım için 990 Pro, diğer tercihim KC3000 modeli olurdu.

Hocam, peki daha sonra güçlü bir anakarta geçersem diye G2'yi tercih etsem bir zararı olur mu güncel anakartımda? Çünkü desteklemiyor şu anki anakartım 5.0.

Hocam, bu fiyatlar çok saçmalamış. 4.700 TL'ye aldım 1 TB 990 Pro'yu ben zamanında. Benim birinci tercihim kullandığım için 990 Pro, diğer tercihim KC3000 modeli olurdu.

990 Pro ile G2 Kioxia aynı fiyat ama Kioxia bariz daha güçlü görünüyor, ne dersiniz hocam?

Fiyatları bu kadar yakınken Exceria PRO G2'yi alırdım ben olsam. Bin TL fark ödenebilir üst segment gen 5 SSD için.

Hiçbir zararı olmaz, alabilirsiniz.

Kioxia Exceria G2 PRO ile Samsung 990 PRO aynı segment değil, karşılaştırmak mantıklı olmaz. 990 PRO ile daha çok Exceria PRO karşılaştırılır.

990 pro ile g2 kioxia aynı fiyat ama kioxia bariz daha güçlü görünüyor ne dersiniz hocam ?

990 Pro Gen4 hocam, G2 modeli ise Gen5; aralarında sınıf farkı var. G2 doğal olarak daha hızlı.

Gündelik kullanıcı için Gen4 SSD'ler hâlâ çok daha iyi bence. Gündelik kullanıcı Gen5 ve Gen4 farkını hissetmez bile.

Gen5 SSD'ler Gen4 modellere göre ciddi ısınıyor ayrıca, soğutmak da Gen4 modellere göre zor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…