Çözüldü M.2 SSD'lerin hızı masaüstündeki dosyalardan etkilenir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hakan Yusuf

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Sistemde şu an takılı olan Adata Legend 800 M.2 SSD var. Ama anakartım tam hızı desteklemediği için 1500 mb/s hızını alabiliyorum. Her neyse masaüstüne yüklü dosyalar koysam mesela 5 GB boyutunda bir dosya HDD'lerde bu durumdan çok söz ediliyordu bilgisayarınızı yavaşlatır diye. M.2 ssdlerdede bu durum söz konusu mu? Yoksa sadece HDD ile mi sınırlı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ne HDD ne de M.2'de masaüstüne konulan dosya PC performansını düşürür diye bir şey duydum. M.2 zaten erişim süresi bazında HDD'nin 100 katı bir hıza sahip (100 ms vs 01.ms). Bu yüzden yok masaüstüne doswya koydun, yok onu yaptın, bunu ettin performans düştü iddiaları saçma. SSD performansı, SSD kapasitesi %80+ gibi bir orana çıktığında düşebilir ki o da yazma performansı, okuma değil.
Ne HDD ne de M.2'de masaüstüne konulan dosya PC performansını düşürür diye bir şey duydum. M.2 zaten erişim süresi bazında HDD'nin 100 katı bir hıza sahip (100 ms vs 01.ms). Bu yüzden yok masaüstüne doswya koydun, yok onu yaptın, bunu ettin performans düştü iddiaları saçma. SSD performansı, SSD kapasitesi %80+ gibi bir orana çıktığında düşebilir ki o da yazma performansı, okuma değil.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…