Bultar

Çalışkan
Konuya çok hâkim olmayan biri olarak, gerekli malzemeleri sanırım şöyle sıralayabiliriz:
  1. MA5671A gibi, fiber optik bağlantıyı SFP portuna dönüştüren ve OpenWRT destekli bir dönüştürücü.
  2. Bu dönüştürücünün bağlanacağı Deco BE85 veya Mikrotik RB5009 gibi bir router.
İkinci bir yöntem olarak da şunu anladım:
Media converter (encoder) alıp onu doğrudan ONT cihazının yerine kullanabiliyoruz. Bu sayede SFP modülüyle herhangi bir router’a bağlantı yapılabiliyor.

Şu ana kadar okuduklarımdan anladığım kadarıyla Mikrotik denenmiş ve oldukça başarılı şekilde çalışıyor. Tek sıkıntısı Wi-Fi desteğinin olmaması. Deco BE85 ise henüz denenmemiş gibi görünüyor. Bilgim eksik ya da yanlışsa düzeltirseniz memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuya çok vakıf olmayan biri olarak sanırım gerekli malzemeleri şöyle mi sıralıyoruz;

1- MA5671A gibi fiber optiği SPF portuna dönüştüren OpenWRT özellikli bir dönüştürücü.

2- Bu dönüştürücünün bağlanacağı Deco BE85 veya Miktotik RB5009 gibi bir router.

İkinci olarak da böyle bir yol var sanırım :

Media encoderlı alıp onu da direkt ONT cihazının yerine kullanıyoruz, SFP modülü ile böylelikle herhangi bir routeru bağlayabiliyoruz olarak anladım.

Şu zamana kadar okuduklarımdan Mikrotik denenmiş ve gayet başarılı bir şekilde çalışıyor. Tek sıkıntısı Wifi desteğinin olmaması. Deco BE85'i ise henüz deneyen yok sanırım. Doğruysa ve/veya eksik bir kısmı varsa bilgilendirirseniz sevinirim.
Kenetic routerlar çok daha uygun, mikrotikten vazgeçtim, çok pahalı geldi. Aralarında 2 kat ücret farkı var.

Konuya çok vakıf olmayan biri olarak sanırım gerekli malzemeleri şöyle mi sıralıyoruz;

1- MA5671A gibi fiber optiği SPF portuna dönüştüren OpenWRT özellikli bir dönüştürücü.

2- Bu dönüştürücünün bağlanacağı Deco BE85 veya Miktotik RB5009 gibi bir router.

İkinci olarak da böyle bir yol var sanırım :

Media encoderlı alıp onu da direkt ONT cihazının yerine kullanıyoruz, SFP modülü ile böylelikle herhangi bir routeru bağlayabiliyoruz olarak anladım.

Şu zamana kadar okuduklarımdan Mikrotik denenmiş ve gayet başarılı bir şekilde çalışıyor. Tek sıkıntısı Wifi desteğinin olmaması. Deco BE85'i ise henüz deneyen yok sanırım. Doğruysa ve/veya eksik bir kısmı varsa bilgilendirirseniz