MacBook Air 2017 cihazında SSD değişikliği ve Sonoma yüklemesi

mert polat

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar. Elimde 128 GB hafızalı bir MacBook Air 2017 var. SSD arızasından dolayı 2 TB SSD aldım. SSD yükseltmesi yapacağım. Bunun yanında OpenCore legacy ile Sonoma'da yüklemek istiyorum. SSD değişeceği için bilgisayarda kurulu bir macOS işletim sistemi olmayacak. OpenCore legacy ile farklı bir MacOS'ya da Windows işletim sistemli bir bilgisayarda kurulum diski oluşturup direkt yükleme yapabilir miyim?

Elimde 128 GB hafızalı bir MacBook Air 2017 var. SSD arızasından dolayı 2 TB SSD aldım. SSD yükseltmesi yapacağım.
MacBook Air ile direkt uyumlu turde bir SSD almadiysaniz, kernel panic yiyebileceginizi ve hazirda beklet modunun pek de calismayacagini unutmayin. Direkt uyumlu turde bir SSD aldiysaniz sorun yok.

Bunun yanında OpenCore Legacy ile Sonoma'da yüklemek istiyorum. SSD değişeceği için bilgisayarda kurulu bir macOS işletim sistemi olmayacak. OpenCore Legacy ile farklı bir MacOS'ya da Windows işletim sistemli bir bilgisayarda kurulum diski oluşturup direkt yükleme yapabilir miyim?
Ustteki oneriye ek olarak, baska bir PC'yi isin icine katmadan Internet Recovery ile Mac'inizin OCLP olmadan destekledigi son surumu kurabilirsiniz. Sonradan OS'deyken OCLP islemini yaparsiniz, macera aramaya gerek yok.

Ben de öyle düşündüm ama 2 kez kurulum yapmış olacağım. Eğer tek seferde yapılabiliyorsa tek seferde yapmayı tercih ederim :) bu arada iki kez yükleme yapmam gerekirse diye Monterey imajı aradım fakat Monterey için resmi DMG'yi bulamadım. İndirebileceğim bir link var mı acaba?

Ben de öyle düşündüm ama 2 kez kurulum yapmış olacağım. Eğer tek seferde yapılabiliyorsa tek seferde yapmayı tercih ederim :) bu arada iki kez yükleme yapmam gerekirse diye Monterey imajı aradım fakat Monterey için resmi DMG'yi bulamadım. İndirebileceğim bir link var mı acaba?

• Orijinal Mac cihazlara da kurulum yapılabilir. (Güvenli yöntem, EFI diskinde EFI klasörü olmamasıdır)

MacBook Air ile direkt uyumlu turde bir SSD almadiysaniz, kernel panic yiyebileceginizi ve hazirda beklet modunun pek de calismayacagini unutmayin. Direkt uyumlu turde bir SSD aldiysaniz sorun yok.

Ustteki oneriye ek olarak, baska bir PC'yi isin icine katmadan ınternet recovery ile Mac'inizin OCLP olmadan destekledigi son surumu kurabilirsiniz. Sonradan OS'deyken OCLP islemini yaparsiniz, macera aramaya gerek yok.

Daha önce farklı bir MacBook Air 2017 cihazıma SSD yükseltmesi yapmıştım. Onda Samsung EVO 970 Pro 512 GB kullanmıştım. Takarken adaptör yardımıyla takmıştım SSD'yi. Bugüne kadar uyku moduna almada, hazırda beklette vs bir sorun yaşamadım. OCLP ile Sonoma'da kurdum sorunsuz bir şekilde ama bu cihaza Kingston SSD aldım ne kadar sorunsuz kullanırım bilmiyorum.

DMG imajı indirdim. Transmac ile yazdım. USB'yi MacBook'a taktım. Alt tuşu ile recovery moduna girdim. Install moterey seçeneğime tıkladığımda ekteki hatayı alıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• macos-startup-circle-with-slash-circle-with-line.webp
    macos-startup-circle-with-slash-circle-with-line.webp
    4,2 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt