Yeter okuduğun okulda öyle çok bir şey yaptırmayacaklar. Local'de AI çalıştırmayacaksan fersah fersah yetecektir.
Ben 8 GB RAM'li 7320u ile bitirdiysem M.2 16 hayli hayli yeter. Kırığı çıkığı değişeni olmasın faturası ve kutusu mümkünse olsun yeter.
Tek sorun görsel programlamada Windows form yapalım dendiğinde yaşanır onda da sanal makineye bir Windows kurup Vs'yi kullanırsın olur biter.
Yani ben o 8 GB RAM'li makinada +25GB swap ram alanıyla birlikte 24b model yükleyip 15Dk'da bir sonuç almak için köle gibi de çalıştırıyordum sistemi ama yetiyordu öyle de böyle de.
İhtiyacın var mı? Tabletle kağıda not alır gibi ders notunu al, kodunu Mac'te yaz devam et. Ben olsam M5 Air 16/512 bakacağıma m2/m3'ün yüksek RAM ve hafıza mümkünse m2/m3 Pro modellerine bakarım.
Örnek olarak, ortalama M5 ürünleri de bu paralarda diye biliyorum. Arkadaşla şirket kurmaya çalıştığımızdan bu Mac kısımlarına bayağı bir baktım ettim bende M6 32 GB Mac mini alırım yeter diyordum. Ancak piyasada olan bir yazılımcı abi sayesinde 32 GB M6 Mac mini oldu bize 128 GB M5 Max Mac Studio.
İhtiyacın var mı? Tabletle kağıda not alır gibi ders notunu al, kodunu Mac'te yaz devam et. Ben olsam M5 Air 16/512 bakacağıma m2/m3'ün yüksek RAM ve hafıza mümkünse m2/m3 Pro modellerine bakarım.
Bu kadar bütçe cıkamam böyle bir teklif var diye sormak istedim.
Zaten kasa alacağım için madem beni idare edecek ve basit projeler yapmada sorun yaşatmayacak M.2'den devam.