Çözüldü MacBook ile okul ağına bağlanırken "WPA güvenli değil" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ortis

Uzman
Arkadaşlar MacBook'la okul internetine bağlanmaya çalışıyorum fakat "WPA güvenli değil lütfen yönlendiricinizi wpa2/3 e geçirin" diyor. Okul olduğu için böyle bir şey mümkün değil, bunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
O aga baglanmanizi zaten ben tavsiye etmem, okulun itsine mail atin ya da gidin konusun.

Hiç mi baglanmiyor yoksa uyari mi cikartiyor sadece?

Not: Baglaniyorsa lutfen VPN kullanin.

Bugün vaktim yoktu maalesef ama yarın bir it bölümüne uğrıycam.

Okulun sitesine girmeyi denediniz mi, register sayfasina yonlendirmedigi icin boyle yapiyor olabilir.
Salliyorum gidin buraya, aga bagliyken uyarilari sallamadan, belki araci siteye yollayabilir sizi T.C. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi

Denedim maalesef o sayfa bile açılmıyor internet yok diyor direkt tarayıcı.

IT ile görüştüm ve sonuç DNS'miş nedense telefondan DNS ile gidebildiğim ağa Mac'ten DNS ile bağlanamıyormuşum, DNS kaldırınca sorun kalktı.
Bunun çözümü o. Yapmanız lazım. Yoksay falan diye düğme de yok. Ablamın iPhone telefonunda başına gelmişti.

İfadeler: 29
O aga baglanmanizi zaten ben tavsiye etmem, okulun itsine mail atin ya da gidin konusun.

Hic mi baglanmiyor yoksa uyari mi cikartiyor sadece?

Bu en mantıklısı zira sorun çözülmedli. İlgilenmezlerse haber edin tweet atayım, çözülsün
Normal okul aglarinin (MEB) WPA2 olmasi lazim zaten fakat benim korkum buranin bir ozel ya da bir universite olmasi. Eduroam'da da WPA2 olmali fakat bilemiyorum hocam. Memleket sag olsun VPNsiz gezmiyorum zaten ama hayirlisi diyelim arkadasa.

Normal okul aglarinin (MEB) WPA2 olmasi lazim zaten fakat benim korkum buranin bir ozel ya da bir universite olmasi. Eduroam'da da WPA2 olmali fakat bilemiyorum hocam. Memleket sag olsun VPNsiz gezmiyorum zaten ama hayirlisi diyelim arkadasa.
Okulda 2 ağ var biri dediğiniz gibi eduroam diğeride direkt şifresiz okulun adında DPÜ olarak geçiyor. Bu DPÜ ağına android, ios, Windows fark etmeksizin bağlanıyor zaten bu ağa katıldıktan sonra okulun yönlendirme portalına atıyor orayada okul maili ve şifresi ile oturum açarak bağlanıyoruz. Bütün herkes hocalar dahil bu ağı kullanıyor. Eduroam hakkında bilgi sahibi değilim direkt şifreli bir ağ.

Hic mi baglanmiyor yoksa uyari mi cikartiyor sadece?

Şifresiz ağ olduğu için direkt bağlanıyor fakat güvenli olmayan ağ uyarısı veriyor hiçbir şekilde İnternete erişim sağlayamıyorum. Gözardı et veya yoksay tarzı bir butonda çıkmıyor.

Ağa bağlanıyor mu? Eğer bağlanıyorsa gözardı edebilirsin.
Şifresiz ağ olduğundan bağlanıyor fakat İnternet erişimi vermiyor

Okulun sitesine girmeyi denediniz mi, register sayfasina yonlendirmedigi icin boyle yapiyor olabilir.
Salliyorum gidin buraya, aga bagliyken uyarilari sallamadan, belki araci siteye yollayabilir sizi T.C. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi

Son düzenleme:

Hiç mi baglanmiyor yoksa uyari mi cikartiyor sadece?

Bugün vaktim yoktu maalesef ama yarın bir it bölümüne uğrıycam.

Denedim maalesef o sayfa bile açılmıyor internet yok diyor direkt tarayıcı.

IT ile görüştüm ve sonuç DNS'miş nedense telefondan DNS ile gidebildiğim ağa Mac'ten DNS ile bağlanamıyormuşum, DNS kaldırınca sorun kalktı.

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: 29
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…