MacBook Neo tanıtıldı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aakons
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 86
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    macbook
E-waste. O paraya sıfır M2 Air alırım hatta 2. elde 26-27 civarına 2-3 aylık M2 cihazlar var. Son kullanıcıya bile bu fiyatıyla mantıklı değil.

Daha ucuz fiyata hem M.2 hem de 16 GB RAM alabilecekken millet bu modeli niye alsın ki?

Son kullanıcı olarak sen bu üründen ne bekliyorsun bir söylesene?
Sen ne bekliyorsun mesela? 40 bine sadece Youtube video, web surfing mi? Cihaz dümdüz boş işte. Veri tabanı dosyası açsam muhtemelen vefatı verecek 8 GB koyulmuş. 8 GB ile çok güzel veri tabanı açılır vallahi.

Daha ucuz fiyata hem M.2 hem de 16 GB RAM alabilecekken millet bu modeli niye alsın ki?
Apple da bunu biliyor zaten, 16'ya nasıl satıldıysa bu da aynı şekilde satılacak, her şeyin alıcısı var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha ucuz fiyata hem M.2 hem de 16 GB RAM alabilecekken millet bu modeli niye alsin ki?

Adamlar daha ucuz fiyata hem M2 işlemcili hem de 16 GB RAM'li canavar gibi makineler alabilecekken, Apple bunların önüne silikon artığı MacBook Neo'yu koyuyor, bunlar da "ooo Hz. Apple yapmış," diyorlar. Bu kafa yapısıyla Apple yarın kutunun içine işlemci yerine bir adet elma koysa, "vay be, ne kadar organik, ne kadar çevreci" diye savunacaklar.

O kadar kısılmış ki klavyede aydınlatma bile yok. USB portlarının 1 tanesi USB 2 diğeri USB 3; batarya 36.5wh, GPU da kısılmış. M1 Air bile USB4.

Apple bunların önüne silikon artığı MacBook Neo'yu koyuyor.

Sadece lafta sanacaklar için; bu ürün gerçekten silikon artığı sayılır. A18 Pro olamamış SoC mevcut bu cihazda. Telefondaki A18 Pro SoC'den GPU olarak %15-20 civarı geride kalacak. Öyle edit yapıyorum böyle işler çıkarıyorum diyen arkadaşların bilgisine. Belki frekanslarda kısılmıştır yakında görürüz.

Şimdi, sadece "Telefon işlemcisi var, alınmaz." demek yerine, biraz mantıklı çerçeveden bakalım.
  • iPhone 16 Pro'da kullanılan A18 Pro'nun biraz kırpılmış bir versiyonu ama temelde A18 Pro kullanılıyor. Kötü bir çip değil, özellikle günlük kullanım, ders, e-posta gibi işlerde hayli hayli yeterli olur. Ancak tabii ki de bundan daha ucuza alabileceğiniz M2 MacBook Air'de yapabileceğiniz Xcode, Final Cut, Premiere, Lightroom, Photoshop gibi işleri bunda unutun.
  • 8 GB RAM ile gelmesi hiç mantıklı değil, bakın şu anda 16 GB bir MacBook'tan yazıyorum bunu, sadece 1 adet Safari penceresi açık ve 9 GB RAM kullanımım var. 8 GB RAM özellikle macOS Tahoe gibi bir sürüm için, günlük kullanımda bile yetmez. Swap yemeyecek anı olmayacaktır diye düşünüyorum.
  • Tasarımını hiç beğenmedim şahsen, Allah'tan iddialarda belirtildiği gibi plastik falan çıkmadı. Çentikli tasarım yok, MagSafe şarj desteği yok, sırf koyulmak için koyulmuş bir Jak girişi var, MacBook Air'de olduğu gibi ekran altı hoparlör değil, kasanın yanında hoparlörler var. Ses kalitesinin kötü olacağını düşünmüyorum ancak bi' M2 MacBook Air kalitesi de beklemiyorum. Klavyede aydınlatma yok, sadece 512 GB opsiyonunda Touch ID var.
  • Fiyat açısından Türkiye özelinde değerlendirme yapacağım: 256 GB versiyonu bile 38.000 TL, öğrenci indirimi ile M2 MacBook Air çok daha ucuza geliyor. 512 GB versiyonunu almak isterseniz zaten M4 MacBook Air seviyelerine çıkıyorsunuz fiyat olarak. Kısaca, Türkiye için fiyatı hiç mantıklı değil.
Şunu unutmamak lazım: MacBook'ta iPhone çipi kullanmak, başarısızlıktan çok başarıdır. Kim ne derse desin, Apple tasarladığı bir çipi veya bir çip tasarımını iPhone'dan IPad'e, IPad'den Mac'e, Mac'ten Vision Pro'ya, Vision Pro'dan Apple TV'ye kadar pek çok ürün gamında kullanabilen bir firma. Bu, aslına bakarsanız gerçekten başarı sayılır. A18 Pro kötü bir çip değil, bu fiyat bandında ve bu segmentte alabileceğiniz çoğu Windows dizüstünden daha güçlü olacağından şüphem yok. Ancak, fiyat açısından Türkiye gibi ülkelerde hâlâ mantıklı değil, tasarımı kötü, evet hitap ettiği kesim daha çok öğrenciler, günlük kullanıcılar ama yine de M1, M2 gibi hâlâ çok güçlü alternatifler var iken, böyle bir modele bana kalırsa pek de gerek yoktu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…