MacBook Neo tanıtıldı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aakons
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 86
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    macbook
Bu fanboylar kafayı yemiş cidden. Apple’ı savunacağım diye atmadıkları takla yok. Diyor ki bu cihaz Apple’ın gövde gösterisidir, telefon işlemcisini laptopa koydukları için; şaka gibi gerçekten. Müritler gibi markalara tapmayın.

Sorun laptopa telefon işlemcisi koyması da değil.

Son düzenleyen: Moderatör:

Apple bize "bakın telefon işlemcisiyle neler yapıyoruz" demiyor, "bakın ben size telefon işlemcisini bilgisayar diye yutturup nasıl kâr ediyorum" diyor. Biz de "öğrenci olsam alırdım" diyoruz. Vallahi öğrenci olsan, vize haftasında o 8 GB RAM ve daracık veri yolu yüzünden bilgisayar kilitlendiğinde, arkana bakmazdın ama Apple'a fena bakardın, orası kesin.

Apple, ARM tabanlı çiplerin masaüstü sınıfı performansa sahip olduğunu zaten 2020 yılında M1 çipiyle kanıtladı bir bilgisayara a serisi telefon çipi takmak ileriye dönük bir hamle değil, m serisi üretim maliyetlerinden kaçmak için yapıldığı belli işte.

Vallahi öğrenci olsan, vize haftasında o 8 GB RAM ve daracık veri yolu yüzünden bilgisayar kilitlendiğinde, arkana bakmazdın ama Apple'a fena bakardın, orası kesin.
Dostum afedersin de 8 GB RAM’e sahip olan hangi MacBook kilitlenmiş de böyle söyleyebiliyorsun? Bilip bilmeden konuşuyorsun ancak. Sizin sayılardan anladığınız abartılı göz boyama şişirilmiş sayılar olduğu için gerçek deneyimden tamamen yoksunsunuz.

Apple'ın 8 GB'ı Windows'un 16 GB'ına bedel masalı 2020'de M1 ilk çıktığında güzel bir pazarlama sloganıydı. Ama 2026 yılındayız. Bugün bir yapay zeka modeli (Apple ıntelligence) yerel olarak çalışmaya kalktığında, sadece modelin kendisi RAM'in yarısını mideye indiriyor. Geriye kalan 4 GB ile mi o muazzam deneyimi yaşayacaksın?

8 GB RAM'li cihazda deneyim şudur tarayıcıda 10. sekmeye geçtiğinde, 1. sekme uykaya dalar. Geri döndüğünde sayfa yeniden yüklenir. Sen buna pürüzsüzlük diyorsun, biz teknik dünyada buna kaynak yetersizliğinden dolayı veriyi çöpe atmak diyoruz.

Hele o klavye ışığı bile olmayan, telefon işlemcili alete "gövde gösterisi" demek Apple ben size ışık bile vermem, 10 yıl önceki RAM miktarını dayarım ama siz yine de savunursunuz diyerek seninle dalga geçiyor, sen hala gerçek deneyim diyorsun. Deneyim dediğin şey, vize haftasında karanlık odada tuşları göremediğinde veya iki ağır dosya açtığında bilgisayarın swap Memory içinde boğulmasıysa evet, Apple sana o deneyimi sonuna kadar yaşatıyor.

Son olarak asıl mesele şu bir markanın en büyük düşmanı, ona körü körüne bağlanan fanboy kitlesidir. Sen MacBook kilitlenmez diyerek her hatayı, her kısıtlamayı kutsallaştırdığında, Apple'daki mühendislere ve pazarlamacılara şu mesajı veriyorsun Ben ne koysam bunlar alıyor, ışığı da söksem, RAM'i de dıdıklasam deneyim' deyip alkışlıyorlar.

Sen eleştirmezsen (ben eleştirmezsem) sen 2026 yılında 8 GB RAM ve ışıksız klavye nedir budget üründe bir yere kadar kardeşim? Demezsen, adamlar bir sonraki modelde ekranı da siyah beyaz yapıp retro deneyim diye satmaya kalkarlar. Markayı gerçekten seviyorsan, ona zarar veren bu ne yaparsa doğrudur mantığından kurtulup en sert eleştiriyi senin yapman lazım ki adamlar yerinde saymasın, nasılsa müşterimiz sadık deyip yan gelip yatmasınlar.

Yani bence bu paraya komik. Düz M2-M3 bulabileceğim paraya niye gidip bunu alayım ki?

Daha da ucuza satılması gerekiyor ya da şu RAM'in artık 8 falan olmaması gerekiyor. Oyun falan demiş de birkaç kişi Ryzen'ın yeni nesil APU'ları ağlatır bunun GPU'sunu. 480P'den upscale ile 60FPS bile oynatamayan A18 çipi bu yani.

Zaten bu normal telefon işlemcisi olduğu için. 30 bin maksimum fiyatı falan olmalıydı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ucuz olduğundan dolayı kafede MacBook kahve yapanların sayısı artacak.

Tahoe gelecekse benim MacBook'a da gelsin bari. Tek fark benimkisi Retina 13 inç ve Intel İ5 8100 var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…