MacBook Neo tanıtıldı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aakons
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 86
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    macbook
Apple'ın CEO'sunu getir, adamın yüzü kızarır; bizimkiler de gövde gösterisi diyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğitim indirimi ile 32'ye alınabiliyor. Şu an karşısında M2 Air var yani M2 Air alınır. Ama fiyat 27-28 düşer ve karşısından M2 Air kalkarsa (Zaten üretilmiyor daha stok eriyor) rakipsiz olur. İçindeki işlemci, ekran kalitesi, ekran süresi, kasa kalitesi, ses kalitesi vs. olarak bu fiyatta rakibi olmaz. 8 GB RAM biraz az ama yeterli olur. Hala 4K render bile yapanlar var 8 GB RAM'li M1 Air ile. Apple swap kullanıyor. Ürünün amacını düşünürsek ona bile gerek kalmaz zorlamadıkça. Niye herkes bu cihazdan beklentisini arşa çıkarıp bu kadar ağır eleştirmiş anlamadım. Bunun amacı öğrencisin şarjı uzun giden bir şey arıyorsun ders için. iPad+Klavye+Kalem uğraşmak istemiyorsun, zaten gördüyseniz kaşılaştımaları daha da pahalı oluyor. Bu cihaz işte bu işler için burada.

GPU farklarını iyi araştırmak lazım.

Mesela Android işlemcilerin Vulkan destek anlayışı çok farklı aslında. Bu mac işlemcisi ile normal mac işlemcisi arasında gpu farkı olabilir.

Eğitim indirimsiz iPad Air (m4) ile fiyatları aynı. Zaten klavyeli iPad gibi bir şey olduğundan aynı fiyata ondan çok daha güçlü cihaz alırım ve öğrenci içinde gayet yeterli olur. Öğrenci olmasa bile o iPad Neo'dan daha iyi render alır.

GPU farklarını iyi araştırmak lazım.

Mesela Android işlemcilerin Vulkan destek anlayışı çok farklı aslında. Bu Mac işlemcisi ile normal Mac işlemcisi arasında GPU farkı olabilir.

Vallahi ilk tepkiler çok seri çalıştığı şeklindeydi. Tarayıcı, günlük kullanım performansı çok iyiymiş. GPU'su da aslıda oldukça güçlü. 32K için konuşursam bu segmentte alacağın çoğu Intel işlemcili laptopun GPU'sundan daha iyi olur.(Oyun bilgisayarları hariç) Bu işlemci telefondayken Death Stranding, Residen Evil 4 vs. açıyordu. Genshin ve Wuthering Waves vs. uçuyor zaten. Ufak tefek oyunları bile açacağını düşünüyorum ben. App Store'de Mac'ler için Wuthering Waves var mesela bence bu cihaz oynatır.

Aynen, güçlü işlemci.

480p 30 FPS açar tabii.
İnternette baktım 720p'de 30-45 FPS arası oynatıyor Death Stranding'i. macOS belki çekirdeği biraz daha farklı olduğu için daha iyi oynatabilir.

İnternette baktım 720P'de 30-45 FPS arası oynatıyor Death Stranding'i. macOS belki çekirdeği biraz daha farklı olduğu için daha iyi oynatabilir.

8 Elite ve 8 Elite gen 5 daha iyi oynatır (özel port olmamasına rağmen) MacOS'den dolayı daha iyi oynatacağını sanmam, zaten 8 GB RAM macOS için yetersiz.

480p 30 FPS açar tabii.

Bunun da ekranı küçük aslında 480P'yi 1080P'ye DLSS'ya da FSR gibi güzelce yükseltebilir ise göze batmadan oynanabilir gibi ama bu bir oyun bilgisayarı değil neticede. Bu yıllarca kullanılacak kaliteli bir tarayıcıda takılma, film izleme, müzk dinleme, ofis işleri yapma bilgisayarı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…