Öncelikle merhaba. OpenCore ile 2016 model MacBook Pro'mu güncellerken yaşadığım sıkıntılar oldu. Sorunlar ise:
Versiyonu yükleme ekranındayken ekran kararıp tekrar açılıyor. 2-3 saniyede bir yapıyor.
Yüklendiğinde ve artık arayüze giriş yapıldığında da bu sorun devam ediyor. Yeniden başlat yapılınca gidiyor.
Son sürümü kurduktan sonra ise diskime en son yine Build and install yapsamda başlatırken disk seçtiriyor. Ana diskime tıkladığımda ise tekrardan sıfırdan yükleme ekranına atıyor.
Disk seçme ekranında geri yapıp EFI dosyasından başlatıldığında ise açılıyor. Bir iki kere yaptıktan sonra ise diskimi seçtirmedi sadece ana diskimden başlatmama izin verdi. Bu da tekrardan yükleme ekranına atmasına sebep oldu.
Sorunlarım bu şekilde yardımcı olabilen varsa çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ederim.
İlk yüklemede güvenlik açısından OpenCore'dan ana diske Build ediyoruz. Ardından işlem bitince sistemin App indirmesini yapıyoruz. Sonrasında flash bellek olmalı 16 veya 32 civarı. Devamında zaten OpenCore'dan flash a Build edilip sistemi yazdıracak. Sonrasında boot edeceksiniz flash ı. Ardından üzerine yüklenecek silmeden! Sonrasında işlem bitince tekrar Build edip root da yapacaksınız. Ayarlardan disk bekleme ve göstermeyi kapatabilirsiniz. Direk elma logosundan açılır.
İlk yüklemede güvenlik açısından OpenCore'dan ana diske Build ediyoruz. Ardından işlem bitince sistemin App indirmesini yapıyoruz. Sonrasında flash bellek olmalı 16 veya 32 civarı. Devamında zaten OpenCore'dan flash a Build edilip sistemi yazdıracak. Sonrasında boot edeceksiniz flash ı. Ardından üzerine yüklenecek silmeden! Sonrasında işlem bitince tekrar Build edip root da yapacaksınız. Ayarlardan disk bekleme ve göstermeyi kapatabilirsiniz. Direk elma logosundan açılır.
Aynı işlemleri uyguladım hatta Recep Baltaş’ın 2016 Pro model ile yaptığı videoda da var fakat her şey bittikten sonra açtığımda disk menüsüne atıyor ve orada EFI’yi seçtiğimde başlatıyor. Bu yöntemde 2 veya 3 kereden sonra olmamaya başladı. Ayrıca şunu da ekliyim, ayarlarda host model ibaresinin olduğu yere kendi Mac’in modelini seçtim 13,3 olarak.
Aynı işlemleri uyguladım hatta Recep Baltaş'ın 2016 Pro model ile yaptığı videoda da var fakat her şey bittikten sonra açtığımda disk menüsüne atıyor ve orada EFI'yi seçtiğimde başlatıyor. Bu yöntemde 2 veya 3 kereden sonra olmamaya başladı. Ayrıca şunu da ekleyem, ayarlarda host model ibaresinin olduğu yere kendi Mac'in modelini seçtim 13,3 olarak.