TalhaYcsy 3

Üyecik
Arkadaşlar, tam şu an MacBook Pro M5 Pro işlemci, 24 GB RAM, 1 TB SSD ya da ASUS ROG Zephyrus G16, RTX 5070, 32 GB RAM, Core Ultra 9 285H işlemcili laptoptan birini alacağım. Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim, genel olarak mühendislik için kullanacağım. Hangisini önerirsiniz?

Eğer mühendislik derslerinde Windows'a özel simülasyon yazılımları, X86 mimarisine bağımlı geliştirme araçları ya da CUDA destekli yapay zekâ / derin öğrenme kütüphaneleri kullanma ihtimalin varsa hiç düşünmeden Zephyrus G16 al geç. RTX 5070 ve 32 GB RAM kombinasyonu docker ve sanal makine yüklerinde iyi olur.

Bu saydıklarım dışındaki senaryolarda yani ağaırıklı olarak web/mobil geliştirme, backend, algoritmalar ve genel yazılım projeleriyle ilerleyeceksen MacBook Pro M5 al.

Ne istediğinizi, neye yönelmeyi bilmediğiniz bir dönemde böyle ağır bir harcamaya girmenizi tavsiye etmem.

Kesinlikle haklısınız. Sadece sürekli artan laptop fiyatları yüzünden imkanım varken elimi çabuk tutmak istiyorum.

Eğer mühendislik derslerinde Windows'a özel simülasyon yazılımları, X86 mimarisine bağımlı geliştirme araçları ya da CUDA destekli yapay zekâ / derin öğrenme kütüphaneleri kullanma ihtimalin varsa hiç düşünmeden Zephyrus G16 al geç. RTX 5070 ve 32 GB RAM kombinasyonu docker ve sanal makine yüklerinde iyi olur.

Bu saydıklarım dışındaki senaryolarda yani ağaırıklı olarak web/mobil geliştirme, backend, algoritmalar ve genel yazılım projeleriyle ilerleyeceksen MacBook Pro M5 al.

Aklımdaki önemli sorulardan biri uzun ömürlülük. Yaklaşık 10 senedir Apple ailesinden cihazlar kullanıyorum ve cihazları pil sağlığı dışında hemen hemen ilk günkü gibi diğer tarafta Zephyrus'a bakınca bu laptop gerçekten iyi bir laptop ama o kadar para verince insanın kafasında uzun ömürlülük hakkında soru işareti oluşturması (en azından benim kafamda) büyük eksi yazmaz mı sizce? Ya da ben bu piyasaya çok hakim olmadığım için bilmiyorum.

Son düzenleme: