Arda.32

Gelişen
Intel işlemcili Windows 11'imde BIOS güncellemeyi, format atmayı falan biliyorum. Bu işler MacBook tarafında nasıl oluyor? Windows 11 format için 1 tane USB var. BIOS'u da güncellemeyi biliyorum. Windows 11 kurulduktan ve bilgisayarın güncelleştirmelerini yapdıktan sonra Intel sürücü yüklüyorum. Bir de benim kullanımıma göre CMD ile işim çok az oluyor yani CMD'yi fazla kullanacak şekilde bir kullanımım yok.

MacBook tarafında bu işler nasıl? Windows 11'de ki gibi MacBook kullanırken de CMD ile işim fazla olmaz değil mi? Windows 11'de Intel veya AMD sürücüleri yükleme gibi MacBook'da sürücüler konusunda ne yapılıyor? Windows 11 format USB'si gibi MacBook için de 1 tane format USB'si mi ayırmam lazım ve format atarken Windows 11'de ki gibi ayarlar kalsın şeklinde sıfırlama ve hiçbir şey bırakmadan temiz format şıkkı var mı? Bir de BIOS güncellemeleri nasıl işliyor MacBook'da?

Son düzenleyen: Moderatör:
2 yıl Mac kullandım. Hiç sürücü ile işim olmadı. Kendi kendine yükleyip kuruyor. Format için de dilersen kurulum sırasında internetten yükleyip kurulabiliyor. İstersen de flash diske kurup yükleyebilirsin. Ancak internet üstünden yükleme bana daha rahat geldiği için 1 kez öyle yapmıştım. Aslında çok basit bir işletim sistemi. Oyun oynamayacak birisi için gayet kullanışlı.

Sürücü sabit donanım olduğu için işletim sistemiyle birlikte geliyor.
Format için recovery Mode'a girip cihazı sıfırlayabiliyorsunuz.
BIOS ayarları da yok. Ayarlar terminal aracılığıyla yapılıyor gerekirse, aynı şekilde yine sistem güncellemeleriyle gerekirse güncelleniyor zaten.

Intel işlemcili Windows 11'imde BIOS güncellemeyi, format atmayı falan biliyorum. Bu işler MacBook tarafında nasıl oluyor? Windows 11 format için 1 tane USB var. BIOS'u da güncellemeyi biliyorum. Windows 11 kurulduktan ve bilgisayarın güncelleştirmelerini yapdıktan sonra Intel sürücü yüklüyorum. Bir de benim kullanımıma göre CMD ile işim çok az oluyor yani CMD'yi fazla kullanacak şekilde bir kullanımım yok.

MacBook tarafında bu işler nasıl? Windows 11'de ki gibi MacBook kullanırken de CMD ile işim fazla olmaz değil mi? Windows 11'de Intel veya AMD sürücüleri yükleme gibi MacBook'da sürücüler konusunda ne yapılıyor? Windows 11 format USB'si gibi MacBook için de 1 tane format USB'si mi ayırmam lazım ve format atarken Windows 11'de ki gibi ayarlar kalsın şeklinde sıfırlama ve hiçbir şey bırakmadan temiz format şıkkı var mı? Bir de BIOS güncellemeleri nasıl işliyor MacBook'da?

Sürücüye gerek duyulmuyor normal kullanımda kendi içinde geliyor telefon ve tabletler gibi. Hatta telefonlara yazılım atma işiyle vesaire uğraşıyorsanız Windows'un aksine sürücü yüklemeye bile gerek kalmayabiliyor.

Windows 11'de ki gibi MacBook kullanırken de CMD ile işim fazla olmaz değil mi?
Averaj bir kullanicinin Terminal'e girmesine gerek yok. Yolunuzun dusecegini pek sanmiyorum.
MacBook'da sürücüler konusunda ne yapılıyor?
OS'e gomulu. Bir sey indirip kurmaniza gerek yok.
Windows 11 format USB'si gibi MacBook için de 1 tane format USB'si mi ayırmam lazım ve format atarken Windows 11'de ki gibi ayarlar kalsın şeklinde sıfırlama ve hiçbir şey bırakmadan temiz format şıkkı var mı?
Iki turlusu de var.

Bir de BIOS güncellemeleri nasıl işliyor MacBook'da?
Islemiyor. Elle BIOS guncellemesi yapmiyorsunuz Macbook'larda. Firmware ile alakali bir guncelleme varsa zaten genelde sistem guncellemelerini yaparken o da guncellenmis oluyor. Standart, geleneksel bir BIOS menusu vs. yok Mac cihazlarda.