macOS 27 sonrası yüksek pil tüketimi

captainamerica 8

Uzman
Merhaba,

Dün itibarıyla M2 model MacBook cihazımı macOS 27 sürümüne güncelledim.

Bugün, günlük kullanımın dışına çıkmayarak cihazımı kullanırken pil seviyesinin bir önceki sürüme nazaran çok daha hızlı düştüğünü gözlemledim.

Yeni sürüm özelinde çok daha fazla bir güç tüketimi mi söz konusu?

Bunu deneyimleyen başka kişiler var mı?

Teşekkür ederim.

Yeni yükledin bir zahmet pilin hızlı azalsın ilk betadan beri deneyimledim normal sürüme göre pil farkı görmedim sadece 1-2 gün hızlı bitiyordu sonra normale geçti.

Yeni gelen güncellemeleri hemen yapmamak, bir süre tam oturmasını beklemek en sağlıklısı

MacBook’larda downgrade mümkün diye ben biliyorum biraz müsaade edin eğer memnun kalmazsanız downgrade edin

Indexleme ile alakası yok bunun. M2 dediğin çip makyajlı M1. Bu çiplerin lokal Neural Engine zayıf kalıyor çok fazla güç çekiyorlar ve ekran süreleri drastik, saçma düşüyor. Ben M2 Pro'yu Tahoe'de deneyip Sequoia'nın bizim için son sürüm olduğunu anlamıştım. İstersen MacOS 27'de kal ama bir şey değişmeyecek.

Sırf bu yüzden yeni gelen modellerin AI hızlandırıcıları eskilerden çok daha hızlı. M4 ile M5'in Neural Engine işlem kapasite farkı neredeyse 4 kat. Bak Neural Engine demiyorum AI hızlandırıcı diyorum çünkü M5 ve sonrasında Neural Engine'ler GPU çekirdeklerinin içine yerleştirildiler. Her GPU Core bir Neural Engine gibi davranıyor. Görsel üretme ve LLM kapasitesi de pozitif anlamda patlıyor. LLM'in de aynı etkiyi yaşaması için de yeni çiplerde bellek genişlikleri de sürekli artıyor. Bu rakamların sürekli x1.5 artması tesadüf ya da Marketing değil. Hatta M7'ler dikey konumlu DRAM ile gelecek diyorlar ki aradaki mesafeyi kırpsınlar bant genişliğine abansınlar. Velhasıl M1-M2 serisinin ne kadar geride olduğunu sen hayal et.

Son düzenleme:
M4 Pro cihazımda halen daha 15.7 kullanıyorum, eğer çok bir veriniz yoksa yedekleyip 15.7'ye geri dusurun. 26-27 ikiside rezalet, M2 gibi eski mimariler için daha sıkıntılı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…