MiniRayss

Uzman
Yer
Kimsesiz bir yer.
Ekran Resmi 2024-12-08 16.54.24.webp

Arkadaşlar film izlerken ekran bir anda sarhoş efekti gibi filmlendi. Bu durum yarım saniye falan sürdü daha sonra ekranın sağ üstünde morumsu bir daire belirdi. Baktığımda ise bu ekran kaydını alıyordu. Sebebi nedir?

Hangi macOS Sequoia sürümündesin?
Elma logosu Bu mac hakkında kısmından macOS Seuoia yazısına tıkla ve yapı numarasına bak. Ör: 15.1.1 (24B91)

Chrome kullanma. Kullanıyorsanda hem Arkaplanda Google LLC pasife al hem de gizlilik ayarlarından kamera, mikrofon gibi özelliklerin google chrome tarafından kullanılmasını sınırla.

Özellikle Google Chrome için Apple son zamanlarda bir şeyler karıştırıyor diye düşünüyor. Apple güvenlik politikası dışında Chrome ayrıcalıklar veriyor.
Yaşadığın bu durumda apple ne derse desin ekranın sesin ve hatta kameran bir şekilde alınıyor.

Firefox kullanabilirsin. Gizliliğin için önerebileceğim en iyi tarayıcı.
Bugüne kadarki en hızlı Firefox’u indirin

İlla Chrome kullanacaksan Google çok kurcalamadığı açık kaynak hali Chromium kullan.
Download Chromium
Safariye geçtim, aklımda şu var; Chrome veya Opera gibi mi olacak? Yani kendi kendine oturumlarımı kapatıp durmayacak değil mi? Oturumları kapatacak ise sürekli veya kısa aralıklar ile kullanmak istemem. Eğer kapatmayacak ise alışırım zaten telefonum ile optimize olmasıda bir etken kullanmam açısından.

Safari senin durumunda daha iyi duruyor. Oturumlar konusundan anahtarzinciri ve icloud üzerinden safari açıksa bir sorun yaşamazsın.

Safari senin durumunda daha iyi duruyor. Oturumlar konusundan anahtarzinciri ve icloud üzerinden safari açıksa bir sorun yaşamazsın.
Chrome yüklü dursa sorun olur mu? Bazı verilerim içerisinde duruyor.

Dostum Safari Command Q attım yani kapattım ve tekrar açtığımda resmen tüm belleği temizlemiş, tüm oturumlarımı geri kapatmış.

Safari Ayarlara gir ve genel kısmından geçmişi sil ne zaman ayarlı kontrol et. Ayrıca Gizlilik kısmından websitesi verilerine bak. Tuttukları varsa ve hesaplar başka yerden açıksa çakışma yapabilir. Bir kereye mahsus bunların hepsini sil ve yeniden girerek dene.