Merhaba. Yeni bir Mac alarak ilk defa MacOS işletim sistemini kullanmaya başladım ve Minecraft oynarken kontroller istediğim gibi çalışmadı. İlk başta koşarken zıplayamıyordum sonradan klavye kestirmelerinden tuş değişimi yaparak bunu düzelttim. Şu an ise koşarken/zıplarken sağ veya sol tıka basamıyorum ve slotlar arasında scroll ile geçiş yapamıyorum. Bu kontrolleri nasıl değiştirebilirim? Teşekkürler.
Sistem Tercihleri > Fare'ye gidin ve kaydırmanın etkin olup olmadığını kontrol edin. Burada kaydırma yönünü de değiştirmeniz gerekebilir.
Ayrıca Seçenekler -> Kontroller'e gidin ve değiştirmek istediğiniz tuşa tıklayın ve ayarlamak istediğiniz tuşa basın.
Ayrıca, en son sürümde bile ileri hareket tuşuna çift dokunarak (varsayılan olarak W, bu da yapılandırılabilir ancak çift dokunarak sprint işlevi her zaman buna bağlıdır) sprint yapabilirsiniz ve herhangi bir şeye saldırmadığınız veya çarpmadığınız sürece sprint yapmaya devam edersiniz.
Yanıtınız için teşekkürler. Doğal kaydırma kapalı gözüküyor. Dediğiniz gibi iki defa W tuşuna basınca herhangi bir problem oluşmuyor. Kontrolleri değiştirmek derken MacOS'i oyundaki kontrollere uyarlayacak şekilde değiştirmekten bahsetmiştim. Oyunda CTRL tuşuna basarken sol tıka bastığımda sol tıkın sağ tık işlevine geçtiğini fark ettim. İşletim sistemi ayarlarında bu fonksiyonu değiştirebilirim miyim?