Tam nasıl anlatayım bilmiyorum ama Türkiye halkının Afrika halkına göre maddi durumu daha iyi. Ben üniversite okuyup iş bulup Afrika'da bir ülkeye taşınsam zengin olmaz mıyım? Yani Afrika'daki insanların neredeyse hepsi fakirlik içinde yaşıyor ve eğitim seviyesi yerlerde diye biliyorum. Ben maddi durumu iyi olan bir Türk olarak lüks sayılan bir bölgeye taşınıp zenginlik içinde yaşayamaz mıyım? Sonuçta para birimimiz Afrika'daki çoğu ülkeye göre daha değerli.

Gerçi öyle olsa herkes Afrika'ya taşınırdı, yine de bir konu açayım dedim bilgilenmek için.

Afrika'nın içerisinde eğer yaşamak istiyorsan güvenli bölgeler mevcut, otellerde kalırsın villalarda kalırsın fiyatı tuzludur yerli halk ile hiç muhabbetin olmaz ve bana kalırsa çok da mantıklı ben olsam Güney Afrika'ya yerleşirim zaten burası da cennet değil ki millet aylık 80k ya memur olup hayatını satmaya çalışıyor kimse kendi hayatını düşünmüyor kendi isteklerini düşünmüyor sadece hayatta kalmaya çalışıyor e burada hayatta kalmaya çalışan orada da hayatta kalmaya çalışır. Tek farkı orada şartlar biraz daha zor ama paran varsa dediğim gibi kafan rahat olur arkadaşım iki Afrika ülkesi gördü halen de Afrika'da ve yerel halk ile alakası yok kaldığı otel zaten bütün ihtiyaçlarını karşılıyor. Sağlık sistemi, yeme içme vs yine iyi Türkiye'den çok yardım gidiyor bizim mallar orada da satılıyor hastaneler de var. Fakirlik var ama Afrika kıta bazlı sömürüldüğü için yine sömürgeci kısmın olduğu yerler yaşanılabilir düzeyde.