i5 7500F 69

Yetkin
Merhaba. Mafia Definitive Edition oynamaya başladım. Ara sahnelerde 60 FPS alabiliyorum ve zaten değer daha üstüne çıkmıyor (muhtemelen oyunda bir FPS kilidi mevcut). Ancak araba sürerken veya çatışmalarda FPS sürekli 30-45 arasına kadar düşüyor.

Oyunu GOG platformu üzerinden indirdim. Bu düşük FPS sorununu nasıl çözebilirim?

Ara sahnelerde 60 FPS alabiliyorum ve zaten değer daha üstüne çıkmıyor (muhtemelen oyunda bir FPS kilidi mevcut). Ancak araba sürerken veya çatışmalarda FPS sürekli 30-45 arasına kadar düşüyor.
Yanlisim yoksa bu oyunda FPS kilidi yok cunku birkac ay once bitirdim ve 100+ FPS gordugum anlar cok rahat hatirliyorum.

Bu oyunun fullscreen implementasyonu biraz bozuk, fullscreen aldiginizda monitor yenileme hiziniz ne olursa olsun 60Hz'e zorluyor. Ben ''fullscreen'', V-Sync ve ''window borders'' ayarlarini kapatip oynamistim, akiciydi.

Bunun disinda sisteminizi yazmamissiniz ancak bu oyunda ''Geometry Quality'', ''Volumetric Effects'' ve ''Vegetation'' ayarlarini rahatlikla Low alabilirsiniz.

Geometry Quality, LoD'lari etkiliyor ve scalability konusunda sorunlu bir oyun olan bu oyunda CPU performansini arttirmak icin tek yollardan biri. Volumetrik efektlere oyunda asiri fazla rastlamiyorsunuz, rastladiginiz yerlerde de Low ayari bile yeterli oluyor. Vegetation ayari da cimen yogunlugunu etkiliyor. Low ayarinda bile bolca cimen oldugu ve cimeni countryside taraflarina gitmediginiz surece neredeyse hic gormediginiz icin Low ayari yeterli. Ne yaparsaniz yapin, ''Indirect Lighting'' ve ''Antialiasing'' ayariniz hep High'da olsun zira High ayarinda bile ikisi de bu oyunda pek guzel gozukmuyor maalesef.