Merhaba. Benim MAG pano M100R kasam var. Akvaryum kasa olduğu için zor soğuyor. 4 egzoz 3 intake var. Ben PSU kafesine 2 fan mı takayım yoksa 3 intakenin altındaki yeremi takayım? PSU kafesinden hava çekebilecek bir fan öneriside lazım.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 2000TL-2 fan için
Merhaba. Benim MAG pano M100R kasam var. Akvaryum kasa olduğu için zor soğuyor. 4 egzoz 3 intake var. Ben PSU kafesine 2 fan mı takayım yoksa 3 intakenin altındaki yeremi takayım? PSU kafesinden hava çekebilecek bir fan öneriside lazım.
Soğutma Planı Önerisi
1. Fan Yerleştirme:
- PSU Kafesine 2 Fan Takma:
- Havayı aşağıdan çekmek, PSU içindeki sıcak havayı dışarı atmak için etkili bir yöntemdir.
- 3 İnlet Fanın Altına 1 Fan Takma:
- Additional bir fan eklemek, soğuk havayı sistem içine daha fazla çekmenize yardımcı olur.
2. Önerilen Yerleşim:
- İlk Tercih:
- PSU kafesine 2 adet fan (egzoz olarak).
- İkinci Tercih:
- 3 intakenin altına 1 fan (soğuk havayı çekmek için).
3. Fan Önerileri:
- 120mm PWM Fan:
- Yüksek hava akışı sunan ve düşük gürültü seviyesi olan fanlar tercih edin. Örneğin:
- Noctua NF-P12 Redux
- Arctic P12 PWM PST
- RGB Seçeneği:
- Estetik ve LED ışıklar için Corsair LL120 veya benzeri fanları tercih edebilirsiniz.
4. Montaj ve İzleme:
- Tüm fanların kablo yönetimine dikkat edin, böylece hava akışını engellemezsiniz.
- Fanların dönüş yönlerini kontrol edin; egzoz fanları dışarı, inlet fanları içeri hava çekmelidir.
Önerilen Aşamalar:
- Adım 1: Seçtiğiniz fanları satın alın.
- Adım 2: Fanları belirtilen yerlere monte edin.
- Adım 3: Test edin ve sıcaklık değerlerini izleyin.
Bu öneriler, kasa içi sıcaklığınızı düşürmeye yardımcı olacaktır.
Soğutma Planı Önerisi
1. Fan Yerleştirme:
- PSU Kafesine 2 Fan Takma:
- Havayı aşağıdan çekmek, PSU içindeki sıcak havayı dışarı atmak için etkili bir yöntemdir.
- 3 İnlet Fanın Altına 1 Fan Takma:
- Additional bir fan eklemek, soğuk havayı sistem içine daha fazla çekmenize yardımcı olur.
2. Önerilen Yerleşim:
- İlk Tercih:
- PSU kafesine 2 adet fan (egzoz olarak).
- İkinci Tercih:
- 3 intakenin altına 1 fan (soğuk havayı çekmek için).
3. Fan Önerileri:
- 120mm PWM Fan:
- Yüksek hava akışı sunan ve düşük gürültü seviyesi olan fanlar tercih edin. Örneğin:
- Noctua NF-P12 Redux
- Arctic P12 PWM PST
- RGB Seçeneği:
- Estetik ve LED ışıklar için Corsair LL120 veya benzeri fanları tercih edebilirsiniz.
4. Montaj ve İzleme:
- Tüm fanların kablo yönetimine dikkat edin, böylece hava akışını engellemezsiniz.
- Fanların dönüş yönlerini kontrol edin; egzoz fanları dışarı, inlet fanları içeri hava çekmelidir.
Önerilen Aşamalar:
- Adım 1: Seçtiğiniz fanları satın alın.
- Adım 2: Fanları belirtilen yerlere monte edin.
- Adım 3: Test edin ve sıcaklık değerlerini izleyin.
Bu öneriler, kasa içi sıcaklığınızı düşürmeye yardımcı olacaktır.
ChatGPT'de aynı fanları öneriyor. Bunlar satılmıyor ki.