Ünlü bir mağaza(adını vermeyeyim) birçok şehirde mağazası var. Ben kredi kartımın şifresini yeni değiştirdim neyse. Bu bahsettiğim yerden bir şey aldım ve şifre hatalı deyip durdu cihaz aslında doğru giriyorum. Neyse orada çalışan da gitti bana sormadan bir şekilde şifresiz çekti parayı. Tamam aldığım kadar çekti orada bir sıkıntı yok ben kontrolleri yaptım ama bunu yapması doğru mu? Bir de bilmemezlikten geliyor sizin kartta bir sorun var gibi bir şey dedi sanki.
İnternette araştırdım ve bir yöntem ile(burasını tam anlamadım) kartı sokup çıkarıp çıkış tuşuna basıp böyle bir şey yapılabiliyormu anlamadım internette böyle bir konu vardı. Yani sonuç olarak herhangi bir fazla para çekimi olmadı ama bir şey yapıp şifresiz çekti parayı bunu yapması normal mi?
Sırf böyle acayip olaylara karşı kartın arkasındaki 3 haneli kodu, kartın önünden 1-2 rakamı kazıyacağım karttan. İnternette kredi kartı kopyalanmasını engellemek için yöntem tavsiye verenlerden biri yazmış. Ekşi sözlükte böyle bilgiler bulunabiliyor paylaşıyorlar bazıları tavsiye olarak.
Zaten internette sanal kart kullanıyorum bu bilgiler gereksiz.