Mail hosting almak mantıklı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Acme
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 55
  • Etiketler Etiketler
    hosting mail

Acme

Üstün
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba;

Natro üzerinden Mail hosting almayı düşünüyorum. Nedeni saldırılara karşı örnek steam ve diğer platformlar gibi mevcut olan E-Mail adresini Mail hosting ile değiştirmek mümkün mü? Zaten eğer doğru bilgi alabilirsem; 1 yıllık almayı düşünüyorum. Mail hosting hayatımda hiç almadım ama güvenlik için mecbur kaldım.

Mail hosting tam olarak nasıl işliyor? Diyelim aldıktan sonra bir mail adresi mi tahsis ediyorlar? @Recep Baltaş

Merhaba, burada iki farklı şey var aslında.

Natro'dan Mail Hosting aldığınızda kendi alan adınız üzerinden (örneğin isim@alanadiniz.com) e-posta hesabı oluşturabiliyorsunuz. Yani size rastgele bir Gmail adresi tahsis etmiyorlar; kendi domaininizdeki mail adreslerini siz oluşturuyorsunuz. Mevcut mail adresinizi de, domain size aitse, gerekli MX kayıtlarını değiştirerek Natro'nun mail sunucularına taşıyabilirsiniz.

Google Workspace de benzer şekilde kendi alan adınızı Gmail altyapısıyla kullanmanızı sağlıyor. Örneğin isim@alanadiniz.com adresini Gmail arayüzünden kullanabiliyorsunuz.

Ancak sadece Steam vb. hesaplarda kullandığınız mevcut @gmail.com adresini Natro Mail Hosting'e "taşımak" mümkün değil. Bunun için kendi domaininizin olması ve Steam gibi servislerde kayıtlı e-posta adresini yeni adresinizle değiştirmeniz gerekir.

Güvenlik açısından da sırf Mail Hosting almak Steam hesabınızı saldırılara karşı otomatik olarak korumaz. Asıl önemli olan benzersiz/uzun şifre, 2FA ve kurtarma bilgilerinin güvenli tutulması. Mail hesabının güvenliği özellikle önemli çünkü birçok hesabın şifre sıfırlama bağlantısı buraya geliyor.

Teşekkür ederim birkaç gündür aklımdaydı beni biraz aydınlatmış oldunuz bu konuda. Yani her ne kadar güçlü şifre olsa veya 2FA doğrulama olsa hesaba girmeyi başarabiliyorlar; 2 gün önce ana Steam hesabımdan bağlı olan mail adresime bir sürü giriş denemesi ile ilgili mesaj geldi. Yani sadece ana Steam hesabı değil bağlı olduğum tüm Launcher'ler üzerinden Battle net gibi düşünebilirsiniz.

Lokasyon olarak baktığımda aynı kişi çalmaya çalışmış yani artık VPN mi açmış başka bir şey mi yapmış çalan kişinin lokasyonun İtalya olarak gözüküyor ayrıca IP adresini de görebiliyorum. En sonunda çoğu platforma hepsini not edecek şekilde 24 haneli büyük/küçük karışık olmak üzere şifre belirledim çalabiliyorsa çalsın.

Bende dedim mail hosting alıp da böyle bir şey yapabiliyorsak ekstra güvenlik için iyi olur düşüncesindeydim ama yanıtınız için teşekkür ederim.

Hocam zaten sizin alacağınız mail hostinginde tutacağınız bilgileriniz Google'ın ya da Microsoftun elinde daha güvenli. Yıllardır oturtulmuş ve güvenliği üzerine milyar dolarlar dökülen bir mail sistemiyle; Natronun hazır webmail sistemine bağladığı, güvenliğini büyük oranda sizin ve Natronun sağlayacağı bir sistemi karşılaştırıyorsunuz.

Bu tarz mail hosting sistemleri güvenlikten çok kendi domaininiz ile mail sahibi olmak için kullanılır. Kaldı ki Google da bu hizmeti veriyor.

Vallahi hocam her ne kadar güvenli olursa olsun; insan tedirgin oluyor. Ben biraz takıntılıyım bu konularda. Mail adresim yaklaşık 15 senelik mail adresi. Yani bütün bilgilerim vs bu mailde yer alıyor. Yani Steam ve diğer launcherlerin hepsi bu maile bağlı.

Google istediği kadar güvenli olsun dediğim gibi yine 2FA falan demeden çalan kişi bir şekilde çalmayı başarabiliyor. Sabah bir uyanıyorsun mail şifresi e-posta hepsi değişmiş. Geçen onunla uğraştım işte. Ben artık hiçbir şeyin güvenli olduğuna inanmıyorum.

Ben artık hiçbir şeyin güvenli olduğuna inanmıyorum.
Hocam güvenli olan taraf mail sistemi, güvensiz kısmı maalesef siz oluyorsunuz Böyle vakalarda genelde telefonu ele geçirme, bilgisayarı ele geçirme, sızan bilgilerden erişilen hesaplardaki bilgilerin diğerleri ile aynı olması ile diğer hesaplara sıçraması şeklinde oluyor. Tabii ki hiç bir sistem güvenli değildir ama emin olun Google, Outlook gibi servisler çok daha güvenli.

Outlook ve Mail'i zaten senelerdir kullanıyorum. Bu zamana kadar çalınma riski ile karşı karşıya gelmedim. İnternet alemindeyiz her şey olur. Geçen ki yaşadığım olaydan dolayı sadece üstümde olan tedirginlik arttı öyle diyebilirim. Ha ama 24 karakterli şifreleri kırabiliyorsa bana ulaşsın kendisine yemek ısmarlayacağım bu yorumuda görsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…