Makine Mühendisi için DGS mi AYT mi daha kolay olur?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Berkay0
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 103
  • Görüntüleme Görüntüleme 4B
  • Etiketler Etiketler
    ayt dgs tyt
Yektuğ Mat kanalının sabit bir oynatma listesi yok konu konu aratırsanız çıkıyor karşınıza. Konuları iyi öğrendiğinizi düşünüyorsanız ki iyiden kastım kusursuz değil tabii ki de Yektuğ Mat temel kavramlar fasikülünü alabilirsiniz. Oran Orantı ve Çarpanlara ayırmaya kadar olan kısımları bitirmeden problem çözmeye çalışmayın olmuyor çünkü problemler için yine 345 kitabının içinde yeteri kadar problem testi var onun yanına ekstradan Yektuğ Mat problemler alabilirsiniz veya Bilgi Sarmal problemler. AYT içinse 345 ve 3D tavsiye ederim özellikle çıkmış soruları çözmeyi unutmayın AYT'de.

Eğer sayısalı kavrar ve öğrenirsem bunalacağımı sanmıyorum. Sözelim iyi ama hangi bölüme gideceğim gibi bir ton farklı soru işareti doğacak
Hocam bunalmak sadece o yüzden olmuyor. Makineleri sevmezseniz veya yönelecek bir bölüm bulmakta sıkıntı çekerseniz ne yapacaksınız?

@Qhan Meslekte hazır makine başlamışken devam etmek istiyordur. Haklı aslında.
Tabii ki evet fakat sevmezse kendini kapana kıstırmış olabilir. Matematiği sevmek ayrı dert öğrenmesi ayrı dert.

Anladım hocam, hafta içi dediğiniz kitapları alacağım ama sanırım matematiğe ilk 12 konu ile başlamak lazım. İlk 12 konu için Mert Hoca'yı önermişler genellikle ama siz Yektug Mat'ı önerdiniz.

Sanırım Yektug Mat'ın ilk 12 konu için oynatma listesi bu. Bununla ve önerdiğiniz temel kitaplarla başlıyorum, teşekkür ederim.

Mert Hoca iyi midir kötü müdür bilmem ama pek sevmem kendilerini. Videolarını da pek açıklayıcı bulmadım. Yektuğ Mat direkt herkese yönelik anlatıyor bir videoda. O yüzden tavsiye ediyorum ve evet ilk 12 konu bitmeden direkt problemler ve geometriye geçilmesi mantıksız olur.

İşte ben de tam olarak başka bölüm bulmakta sıkıntı çektiğim için makine mühendisliğine odaklandım. Zaten aktif olarak lisede makine cnc okuduğum için ekstra bir odak söz konusu. Bu arada meslek lisesi mezunları için AYT'de ekstra puan muhabbeti var mıydı?

Anladım, hiç matematik ve Yektuğ Mat'ın ilk 12 konu oynatma listesi ile bu hafta başlıyorum o zaman. Hiç matematik kitabında ilk 12 konularından başlıyor değil mi?

Evet ekstra olarak temel kavramlar(tek çift, ardışık, basamak kavramı, faktöriyel) ve mantık konusu vardı sanırsam onlarda yine temel düzeyde.

Evet ekstra olarak temel kavramlar ve mantık konusu vardı sanırsam onlarda yine temel düzeyde.
Bu hafta kitabı alıp başlayacağım. Yine bir sorum olursa bu konuya yazarım. Cevaplarınız için sağ olun hocam.

@BLSP Yektug Hoca'nın farklı bir videosunu buldum.

Bu videoda direkt ilk 12 konuyu özetleyip mi işlediğini tam olarak anlayamadım? Diğer oynatma listesini tek tek izlemek yerine sadece bunu çalışıp test çözsem olur mu?

Son düzenleme:
Bu video sanırsam sadece temel kavramları konu alıyor yani temel kavramlardan kastım tek-çift sayılar gibi konular. Teker teker ilk 12 konu videolarını izlemen yeterli olacaktır şimdilik.

2 yıllıktan tekniker de olabilirsin onlarada daha fazla talep var resmen bizim ülkede. Mühendis enflasyonu ve meslek liselerinin çöp edilmesi yüzünden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…