Bütçe
10.000-25.000 TL

kyo

Uzman
Makine veya bilgisayar mühendisliği düşünüyorum. Çok bütçem yok, o yüzden ikinci el düşünüyorum. Ucuz olursa daha iyi olur fakat 25 bine kadar zorlayabilirim. MacBook kullanamıyorum, çok ağır olmasa iyi olur. Taşıması kolay olsun.

Hocam makine için solidwork gibi programlar kullanıcaksın bunun gibi uygulamalar için apayrı, yazılım içinse machine learning için sadece yüksek RAM gerektirir ve big data gibi dersler için iyi işlemci yüksek bir SSD lazım diğer işler için çok yüksek bir bilgisayara ihtiyacın yok. Yani genelde simülasyon (mobil robot gibi) veya oyun ile ilgilenmiyorsan bilgisayar mühendisliğinde çok iyi ekran kartına gerek yok ancak makine mühendisliği daha farklı.Tabi bilgisayar mühendisliği için patates laptop ile de bitirirsin ancak bunlar konfor sağlar.

Hocam makine için solidwork gibi programlar kullanıcaksın bunun gibi uygulamalar için apayrı, yazılım içinse machine learning için sadece yüksek RAM gerektirir ve big data gibi dersler için iyi işlemci yüksek bir SSD lazım diğer işler için çok yüksek bir bilgisayara ihtiyacın yok. Yani genelde simülasyon (mobil robot gibi) veya oyun ile ilgilenmiyorsan bilgisayar mühendisliğinde çok iyi ekran kartına gerek yok ancak makine mühendisliği daha farklı.Tabi bilgisayar mühendisliği için patates laptop ile de bitirirsin ancak bunlar konfor sağlar.
Arkadaşım Makine Mühendisliği 3. Sınıf. Solid, AutoCad falan kullanıyor. 5500U işlemcili ekran kartsız laptopla rahatça kullanıyordu.

Arkadaşım makine mühendisliği 3. sınıf. Solid, AutoCAD falan kullanıyor. 5500U işlemcili ekran kartsız laptopla rahatça kullanıyordu.

O senin hangi yönteme ilerleyeceğin le alakalı Solid, AutoCAD ile alakalı bir durum çok büyük projelerde olmadığı için böyle bir sorunla karşılaşmamıştır. Ben stajımı makine mühendisleri ile dolu fabrikada bilgisayar müh. olarak IT departmanında yaptım tüm çalışanların bilgisayarlarını gözlemleme şansım oldu. Tabii sadece okul bitirmek için yeterli olabilir.

ThinkPad'lerde öneriniz var mıdır? GTX 1060 mobil ekran kartı yeter bana bu arada. Çok ağır oyunlar oynamıyorum, render almam gerekirse GPU'yu kullanmam daha iyi olur gibime geldi. 2. el de olabilir.

GTX 1060 sizce yeterli olur mu? Büyük ihtimal tercihlerimden makine mühendisliği gelecek.

Thinkpad'lerde öneriniz var mıdır? GTX 1060 mobil ekran kartı yeter bana bu arada. Çok ağır oyunlar oynamıyorum, render almam gerekirse GPU'yu kullanmam daha iyi olur gibime geldi. 2. el de olabilir.

GTX 1060 sizce yeterli olur mu? Büyük ihtimal tercihlerimden makine mühendisliği gelecek.

Benim birader makine mühendisi Monster 1060 la okulu bitirdi başka laptop almadık ama çalışmaya başlayınca özel üretim 5000 kullanıyorlar (5000 serisi değil NVIDIA 5000,4000 diye giden ekran kartları var) eve gelince 1060 la projeyi açması yıllar alıyor ama dediğim sadece makine çizimi, bunun yanında simülasyonlar üzerine çalışan rüzgar güllerinde falan sahada çalışan makine mühendisleri var onların ne gereksinimi var emin değilim. Talaş imalatta olursun patates laptop işini görebilir. Lafın sonunda öğrencilik için gayet yeterli zaten yüksek projeler için illa okul destek verir lab falan vardır illaki. Belli bir bütçen varsa ilk olarak işlemci, RAM, SSD'yi öncelik vermen daha iyi olur. Benim bilgim genelde bilgisayar mühendislik dersleri için tam gerekenler.