Makro kozalak ve papatya | iPhone 16

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan belirsizz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 146
  • Etiketler Etiketler
    makro
Ilk fotografta exposure cok yuksek, 3. fotografta da lens bozulmasi fark edilir seviyede.

Exposure'un cok yuksek olmamasi icin fotografi cekmeden once subjenin ustune tiklayin ve gunes isaretini biraz sola cekin. Tam kararina gelince birakin. Alternatif olarak, cektikten sonra telefonunuzun galeri uygulamasinda ya da biraz daha profesyonel olmak isterseniz Snapseed uzerinden exposure degerini dusurebilirsiniz.

Mesela ben ufak bir el attim. Gamma degerini 0.4'e dusurdum ve iyi oldu.

3. fotografta lens bozulmasini engellemek icin de ultra genis kamerayla degil, duz kamerayla cekim yapin. Halihazirda duz kamerayla cekmenize ragmen oluyorsa fotografi cekerken muhtemelen eliniz titremis olabilir. 3. fotografa da el atardim ancak Lightroom'u acmaya usendim.

Bunun disinda 2. fotograf guzel. Ellerinize saglik.

Çok teşekkürler hocam. Minnettarım.
Normalde RAW falan çekmek için Lightroom'un kamerasından çekiyordum. Bu fotoğraflar düz fotoğraf uygulamasından çıktı. Yanlış hatırlamıyorsam sadece filtre değiştirdim. Pozlama ile falan oynamak tamamen aklımdan çıkmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…