Malt macunu önerisi

Daffy Duck

Üstün
Yer
İstanbul
Merhabalar. Kedim için malt macunu bakıyordum. Normalde GimCat alacaktım bir tanıdığım da kullanıyor ve memnun olduğunu söyledi. Ancak veterinerim bu markayı önermedi. Hairlax ve Badovet diye iki tane marka önerdi. Sizce hangisini almalıyım? Önerileriniz varsa bekliyorum, teşekkürler.

Bir de her gün mü vermem gerekiyor bu macundan? Günde ne kadar vermem gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 2 yıldır British kedim için GimCat macunu kullanıyorum. Bunu vermediğim zamanlar kedimde kusma oluyor, bu malt macunu kusmasını engelliyor. Ben memnunum açıkçası. İsterseniz de doktorun önerdiğini alın ancak Hairlax markasına bir baktım bayağı pahalıymış o haberiniz olsun.

Her gün vermeniz gerekiyor bunu, ama kedinize verdiğiniz başka şeyler varsa malt macunu ile aynı vakitte vermeyin. Malt macununu ayrı bir zaman verin. Örneğin, sabah multi-vitamin, öğle vakti malt macunu. Bir 4 CM civarı verirseniz makuldür. Yani yaklaşık 1 serçe parmağı kadar. Dikkat edin çok da fazla vermeyin.

Hairlax evet tuzlu bir fiyatı var. Başka bir destekleyici vermiyorum kedime ama bir serçe parmağı çok gibi geldi hocam bana. Bazıları da zeytin kabuğu kadar her gün verin diyor anlamadım. Bir de kedim kusmuyor şu an yani son 3-4 aydır 2 kere falan kustu sadece o normal mi?

Evet hocam, düşük frekanslarda kusmalar normaldir. Korkulması gereken, her gün her gün kusmalar. Zeytin kabuğu mu? Şaşırdım açıkçası, ben çok uzun bir süredir bu şekilde veriyorum. Zeytin kabuğu kadar da çok az gibi geldi bana. Siz isterseniz en iyisi veterinerinize sorun. En net cevabı o verecektir.

@Hermione Jean Granger

Hocam merhabalar tekrardan. Ürün bugün elime ulaştı ve kedime koklattırayım dedim. Ama beğenmedi kokusunu geri çekildi, yaklaşık 4gr kadar patisine sürüp verdim ama patisine sürdüğüm an kaçıyor ve patisinden atmaya çalışıyor o macunu. Neden beğenmemiş olabilir sizce? Önce kedime koklattırıp vermeye çalıştım yanaşmadı, sonra mamasına koydum kokusunu aldığı için mamasını yemedi. En son patisine sürdüm öyle yaladı.

Bu arada ChatGPT'ye sorduğumda "kedin çok fazla kusmuyor ise tüy yumağı sorunu çok yok demektir, haftada 3 kez verebilirsin. Her gün vermene gerek yok." dedi. Haklı mı sizce? Teşekkürler.

@Daffy Duck, merhabalar. Kedinizin cinsi neydi? Eğer aşırı tüy dökmeyen bir cins ise haftada 3 de olabilir. Benimkinden örnek verecek olursam 1 günde döktüğü tüyle çocuk havuzu doldurursun.

Beğenmemesi konusuna gelecek olursak daha önce hiç böyle bir şey denemediği için, koku ve tat yabancı geldiği için uzaklaşmış olabilir. Zamanla tadına alışabilir. Denemeler yapmaya devam edin, tanıdıkça yemeye başlayacaktır.

Hocam Scottish Fold ama veterinerim Scottish ve British kırması demişti.

Benimki o kadar tüy dökmüyor bir de.

Hocam Scottish Fold ama veterinerim Scottish ve British kırması demişti.

Benimki o kadar tüy dökmüyor bir de.
Çok fazla dökmüyorsa haftada 3 ideal o zaman. Onu zorlamadan yavaş yavaş alıştırmaya çalışın. Kapağını açın, iyice koklamasına izin verin. Çok az miktarda parmağınıza alıp yavaşça vermeye çalışın. Hatta kafasında "Bu macun = ödül" algısı oluşması için az da olsa vermeyi başarırsanız ardından ödül maması da verin derim.

Kediler titiz canlılardır. Patisine sürdüğünüzde yalamasının sebebi rahatsız hissedip temizlemek istemesi.

Teşekkürler hocam ilginiz için dediklerinizi deneyeceğim.

@Hermione Jean Granger hocam merhabalar tekrardan. Cuma günü kedime ilk macununu vermiştim. Bugün, hatta 1-2 saat önce kedim tam dışkılayamamış ve makatında birazcık dışkı kalmıştı. Islak mendille çektiğimde uzun ip gibi bir şey çıktı sanırım tüydü. Bu durum maltın işe yaradığını mı gösteriyor? Ayrıca neden bu şekilde oldu?

Son düzenleme:
@Daffy Duck, Selam. İlk zamanlar tamamen aynı durumu ben de yaşıyordum hocam. Bu normal. Merak etmeyin, malt macunun işe yaradığını gösteriyor. Malt macunun amacı bu zaten, kedinin bağırsaklarında biriken tüy yumağının dışkıyla birlikte atılmasına yardımcı olması. Arada sırada böyle bağırsaktan geçerken takılıp tam atılmayabiliyor. Siz gereken müdahaleyi yapmışsınız zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…