Manuel mi yoksa otomatik ehliyet mi alınmalı?

atlasrise 1

Başarılı
Merhaba, ehliyet kursuna yazılacağım. Daha önce 1-2 sefer otomatik araba kullanma deneyimim oldu ancak manuel deneyimim hiç yok. Yokuş kalkışta ve parklarda zorlanırım diye ailem otomatiğe yazıl diyorlar; ancak ileride lazım olur diye manuel düşünüyorum. Manuel arabamız da olmadığı için sadece kurstaki pratikle yetinmiş olacağım. Sizce hangisini almak daha mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Otomatik alın, rahat edersiniz. Manuel bende kullanırken zorlanıyorum ama 10 sene boyunca otomatik araç kullandım. Otomatiğin yeri ayrı. Hele ki İstanbul trafiğinde ilaç gibi geliyor.

Manuel almak her konuda daha mantıklı. Hiç bilmeseniz bile zaten direksiyon dersinde öğretiyorlar ve sınava kadar öğrenmiş oluyorsunuz. Bence manuel alın. Fakat manuel biraz nankördür, unutulmaya meyillidir. Yarın bir gün manuel araç kullanmak zorunda kalabilirsiniz de.

Manuel hocam. Hayat bu ne olacağı belli olmaz. Her zaman Mercedes, ve otomatik araba olmaz.
Yeri gelir, Tofaşa ve Manuel arabalara binmek gerekir.

Manuel alman en iyisi. Yarın bir gün işe girersin sana manuel araç verirlerse otomatik ehliyetle süremezsin, ceza yersin. Manuel al kafan rahat etsin.

Her koşulda manuel daha mantıklıdır. İleride çalıştığınız yer size araba verirse veya acil bir durumda araba sürmeniz gerekirse, "Benim ehliyetim otomatik, ben süremem" diyince insanlar bile size ters bakar. Ha tabii otomatik rahat, inkar edemem ama manuel alın; siz yine de aldıktan sonra istediğiniz gibi sürersiniz.

Manuel almazsan sadece otomatik araçları sürebilirsin. Manuel alırsan ikisini de sürersin. Ehliyeti manuel al, arabayı otomatik alırsın.

Manuel ehliyet için illa arabanın manuel olması gerekmiyor, ne olacağı belli olmaz. Arkadaşının arabası manueldir ve bir sebepten dolayı kullanman gerekiyordur, iştesindir şirket arabası kullanman gerekiyordur falan filan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…