Manuel vites yoruyor

Testo Unit

Üstün
Makaleler
4
Bugün ilk defa trafiğe manuel araç ile çıktım ve şunu tecrübe ettim, harbiden çok uğraştırıyor. Nispeten trafiği az bir yerde bile dur kalklardan sol ayağım yoruldu 80 dakikanın sonunda. Kullanması keyifli ancak şehir içi için berbat bir vites. Araba alırken mümkün olduğunca otomatik bir araba seçmeye çalışacağım bugünkü tecrübeden sonra. Ancak eğlenceli kullanması onu inkar edemem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet şehir içi yoğun trafik varken manuel vites sıkıntı oluyor, sol bacak ve ayak gruptan ayrılıyor. Otomatik vites alamayıp, debriyaj sistemini yumuşatmak için para harcayanlar var, işe yaradığını sanmıyorum, sonuçta sürekli debriyaja bas çek yapılıyor. Otomatik bu konuda her zaman iyi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alıştıktan sonra yorulmuyorsun. Hatta daha rahat geliyor, sürekli bomboş durmaktansa arada hareket etmek iyi geliyor.

Benim çıktığım gibi çok trafiği olmayan yolda zaten kötü değil hatta keyifli ancak İstanbul'da hayal edemiyorum o uğraşı.

Ben manuel seviyorum.

Ben arabamı aldığımda (ilk arabam) debriyajı çok sertti. Arabayı kullanan herkes bunu nasıl kullanıyorsun diye şaşırırdı. Ben farkında olmazdım, alışmıştım ve başka bir araç da kullanmadığım için farkı hissetmiyordum. Yani o sert debriyaj bile bana normal geliyordu. Sonra tabii yaptırdım ve yumuşacık oldu. Ben manueli seviyorum, yormuyor da. Ancak otomatiğe geçsem belki o neymiş öyle diyeceğim. Yine de otomatiğe geçene kadar mutlu mesut kullanırım manueli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…