Marangozda estetik masa dizaynı nasıl yaptırılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kissofdeath
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 191
  • Etiketler Etiketler
    masa

Kissofdeath

Deneyimli
Marangozda bir adet masa yaptıracağım. Çok özel bir şey yaptırmak istiyorum. Her türlü fikire açığım. Öncelikle masa bembeyaz olacak. L şeklinde düşünmüyorum. Masanın boyu doğu batı yönünde 200 cm, kuzey güney yönündeki uzunluğu 90 cm ve yüksekliği 75 cm düşünüyorum. Masada 2 adet monitör olacak biri 32 inç diğeri 24 inç. Sizce uzunlukları iyi düşünmüş müyüm? Bu birinci sorum. İkincisi ise masayı dizayn ettirirken neler ekletmeliyim sizce? Ben şunları düşündüm: Masanın alt kısmının tavanına bir bölme ekletip kabloları ve prizi orada saklayacağım. Masanın üstünde kablo kirliliği olsun istemiyorum. Aşağıya fotoğraf bıraktım.

34c227a5-4f63-4ab7-9843-968469dee9ca.webp

Bir de kavyem kablolu olduğu için klavyemin olduğu kısma bir delik açtırıp klavyenin kablosunu oradan aşağı çekip masaüstünde kablo kirliliğini tamamen engellemeyi düşünüyorum. Ayrıca bilgisayar kasasını masanın üstüne koyacağım için bir delik de kasanın arkasına açtırıp kasanın arkasındaki kabloların hepsini oradan aşağı almayı düşünüyorum. Ve son olarak da masanın sağına ve soluna 2 ayrı minik çekmeceli dolap düşünüyorum.

Aklıma gelenler bunlar. Sizce extradan ekletmem gereken şeyler var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasayı masa altına koymak için bölme oluşturabilirsin.
Duruma göre kulaklık veya ses sistemi koymak için de bölme oluşturabilirsin.
Ufak bir kitaplıkta iyi gider.

Delik açtırmak yerine, duvara dayanan kısma 3cm derinliğinde ve 10cm uzunluğunda girinti öneririm. Kablo için açılan delikler zamanla kötü hale geliyor ve kaplama oradan soyuluyor.
Duvara dayanan kısım derken hocam anlayamadım tam olarak. Bu arada kablo için delik açtırırsam eğer deliğin etrafına plastik bir malzeme de ekletirim hocam yine de soyulma yapar mı ?

Hocam, klavyeyi koyduğumuz zemini kısmıyla duvarla kesiştiği noktada çentik gibi gözüken ufak bir yer gibi düşünün. Tam önüne de monitörü hizalarsanız kablo görünmez.

O plastik kapaklar genelde ya kırılır ya da kabloyu her çektiğinizde birlikte gelir.

Hocam, klavyeyi koyduğumuz zemini kısmıyla duvarla kesiştiği noktada çentik gibi gözüken ufak bir yer gibi düşünün. Tam önüne de monitörü hizalarsanız kablo görünmez.

O plastik kapaklar genelde ya kırılır ya da kabloyu her çektiğinizde birlikte gelir.
Paintte yapmaya çalıştım. Tam o kırmızı kısıma klavyeden duvara kadar bir girinti (çukur) yaptır diyorsun yani hocam. O çukura da kabloyu mu sokuşturayim ? Umarım doğru anlamışımdır :D

Dosya Ekleri

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    10,2 KB · Görüntüleme: 33

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt