S C O

Uzman
Makaleler
1
Bazı filmler arasında bağlantılar olduğunu duydum. Mesela Yenilmezler 1'i izledikten sonra direkt Yenilmezler 2'ye geçmek yerine, araya Thor ya da Iron Man 1 gibi filmleri eklemek gerekiyormuş. Bunları örnek olarak söylüyorum. Açıkçası doğru izleme sıralamasını bilmiyorum.

Marvel filmlerini hangi sırayla izlemem gerekiyor? Bu konuda bilgisi olan biri varsa, beni aydınlatabilir mi lütfen?

Evet, belli bir izleme sırası var. Çünkü filmleri birbirine bağlayan olay örgüleri var. Bir filmde gerçekleşen bir hadise diğer filmde devam etmekte olabiliyor. Rastgele izlediğinde bu niye böyle şu niye böyle diye neyin neden olduğunu anlayamazsın. Aşağıdaki bağlantıda izleme sırası verilmiş.

Eski liste.

Bazı filmler arasında bağlantılar olduğunu duydum. Mesela Yenilmezler 1'i izledikten sonra direkt Yenilmezler 2'ye geçmek yerine, araya Thor ya da Iron Man 1 gibi filmleri eklemek gerekiyormuş. Bunları örnek olarak söylüyorum. Açıkçası doğru izleme sıralamasını bilmiyorum.

Marvel filmlerini hangi sırayla izlemem gerekiyor? Bu konuda bilgisi olan biri varsa, beni aydınlatabilir mi lütfen?

Eski liste.

Yalnız 2008'deki Iron Man öncesi filmler MCU'ya sonradan dahil edildi. Normalde o filmler MCU ile alakası olmayan bağımsız kendi evrenleri olan filmler. O filmleri MCU ile bağlayan herhangi bir olay örgüsü de zaten yok. Bir tek Örümcek Adam'da evren birleştirme durumu oldu. Ki o da biraz seyirciye oynamak için yapılmış ticari bir hamleydi.