Masaüstü ara sıra donuyor

şahruhQ

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba, masaüstü ara sıra donuyor. Bazen mouse ekranın alt kısmında sağ tık yapmıyor, üst tarafta sağ tık yapıyor. Masaüstündeki uygulamaları taşıyamıyorum, çok tuhaf bir durum. SSD kullanıyorum. Ekran kartına reset attım, sorun çözüldü mü bilmiyorum; yine de size de sormak istedim.

Hangi işletim sistemini kullanıyorsun? Windows kullandığını varsayıyorum, arama yerine winver yazıp çıkan pencerenin ekran görüntüsünü paylaşabilir misin?

Görev Yöneticisi'ni açıp Ayrıntılar sekmesinden explorer.exe işlemini yeniden başlatabilirsin eğer aynı problemler devam ederse. Windows 10'un Görev Yöneticisi'nde bir işlem seçtiğinde doğrudan yeniden başlat butonu çıkmıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Bu yüzden tekrar açmak için Dosya sekmesine tıklayıp Yeni görevi çalıştır penceresini aç, ardından explorer.exe yazıp çalıştırsan yeterli olur.

windows 11 kullanıyorum explorer.exe yeniden başlattım çok fazla olmuyor bu sorun 2 günde 1 oluyor bazen günde 2 3 defa oluyor yine olmazsa explorer.exe görevini sonlandırıp explorer.exe tekrar başlatacam masaüstün'de uygulamayı taşımak istedimde bu işaret çıkıyor

ne acayip bir sorun bu ya ilk başta vürüsmü bulaştırdık naptık dedim kespersky anti vürüs programı kullanıyorum zaten

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-12-20 173309.webp
    5,4 KB · Görüntüleme: 45
  • Ekran görüntüsü 2025-12-20 173644.webp
    6,8 KB · Görüntüleme: 39
Virüs kaynaklı olduğunu sanmam. Windows 11'de var böyle garip sorunlar. İçin rahat etmiyorsa bir de işletim sistemi dosyalarını tarat.

Arada sırada bende de saçma sapan buglar oluyor. Alışırsın.

Ancak şu dosya taşırken çıkan simgeyi anlamadım. Kaspersky'da bir özellik seçili olabilir mi? Antivirüslerin böyle özellikleri oluyor genelde, dosya bütünlüğünü korumak için vs.

tarattım hiç bir sorun tespit edilmedi

Kaspersky hakkında fazla bir bilgim yok iyi bir koruyucu oldunu söylediler önerdiler kurdum

anti vürüsle alakası olsa indirip kurdum andan itibaren öyle olurdu neden ara sıra olsun ki

CMD'ye SFC /scannow bu kodu yazdım tarattım böyle bir sonuç çıktı

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-12-20 220320.webp
    10 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
25H2'de bende de var o sorun.

Bu sorun çıktığında Ctrl + Shift + ESC ile Görev Yöneticisi’ni açıp listeden Windows Gezgini’ni bul, sağ tıklayıp Yeniden Başlat seçeneğini kullanabilirsin. Genelde anında düzelir. Eğer ekranın alt kısmında sağ tık çalışmıyorsa, görünmez bir pencere ya da kilitlenmiş bir widget (örneğin haberler/hava durumu veya Discord/Steam arayüzü) şeffaf bir katman gibi masaüstünde kalıp tıklamayı engelliyor da olabilir

gezgini yeniden başlatınca düzelmiyor PC yeniden başlatıyorum öyle düzeliyor uzun bir süre gidiyor

ilk karılaştımda valla çok şaşırdım bu ne la dedim konu açmak için bile 3 4 gündür düşünüyoruım millete nasıl anlatacam sorunu diye

cmd komut yazdım sorun bulmuş ve çözmüş windows bilmiyorum belkide bahsettim sorunu çözmüştür :/

Windows'taki "Hızlı Başlatma" özelliği, bilgisayarı kapattığında aslında tam kapatmaz, sistemin o anki durumunu diske kaydeder. Eğer bir hata varsa, bilgisayarı her açtığında o hatayı da geri yükler. Denetim Masası > Güç Seçenekleri > Güç düğmelerinin yapacaklarını seçin kısmından "Hızlı başlatmayı aç" tikini kaldırıp bir süre öyle dene. Ne kadar işe yarar bilemem, Ctrl + Shift + Windows + B deneyerek erkan kartına reset atmayı da deneyebilirsin. 25H2 performans açısından zerre sevmedim. Sistemle alakalı olduğunu düşünmüyorum yani.

yok olmuyor şimdi az önce yine oldu

ekran kaydı aldım ama paylaşamıyorum

belki fotoyla anlarsın iyice şuna bak ya

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-12-20 221432.webp
    15,6 KB · Görüntüleme: 43
  • Ekran görüntüsü 2025-12-20 221444.webp
    86,3 KB · Görüntüleme: 30
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…